FOTO VIDEO O navă cu peste 14.000 oi la bord s-a răsturnat în Portul Midia. Un marinar a căzut în apele reci ale Mării Negre

Nava Queen Hind, sub pavilion Palau s-a răsturnat în Portul Midia. FOTO CTnews.ro

O navă pe care erau îmbarcate mii de capete de ovine și 22 marinari s-a scufundat în Portul Midia. Un navigator a fost recuperat din apă de salvatori. 

Un apel la 112 la ore 11.51 a pus autoritățile în alertă după ce, în Portul Midia, la cheul de nord, o navă sub pavilion Palau – Queen Hind, încărcată cu 14.600 de oi, s-a răsturnat pe o parte.

Un membru de echipaj a căzut peste bord, acesta fiind salvat, în prezent i se acordă îngrijiri medicale.

Restul echipajului de pe navă a fost adus în siguranță la mal.

Manevrele în port nu au fost afectate.

Queen Hind este o navă folosită pentru transportul de animale vii. Ea a fost construită în anul 1980 și are o lungime de aproape 86 metri. Tonajul cargoului este de 3785 și ultima vizită înainte de Constanța a făcut-o în portul Jeddah din Arabia Saufită, pe 10 noiembrie 2019.

La fața locului se află ambarcațiuni ale ISU Dobrogea, Garda de Coastă și ARSVROM cu nava Hercules și 2 șalupe. Se întind 2 rânduri de baraje antipoluare și unul de forță. Concomitent se încarcă pe șalupe ovinele vii cu forte din cadrul tuturor armelor și autorităților publice. Ulterior se va încerca reducerea unghiului de înclinare și repunerea navei pe poziție pentru a putea fi remorcata la cheu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.