Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța caută soluții pentru recuperarea navei răsturnate în Portul Midia și a leșurilor celor 14.000 de oi

Doar o mică parte dintre oile de pe nava răsturnată au fost salvate. FOTO ISU Dobrogea

Operațiunile la nava răsturnată în Portul Midia au fost sistate în seara de 24 noiembrie de către ARSVOM si celelalte echipaje de intervenție, după ce au securizat nava, montat barajele și verificat cu scafandri existența fisurilor. Activitatea s-a reluat în dimineața de 25 noiembrie, la primele ore. 

Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, se reîntrunește Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, acolo unde reprezentanții autorităților și șefii tuturor armelor vor stabili exact ce se va întâmpla cu animalele care vor fi evacuate de pe vapor.

Între timp, se încearcă înlăturarea mărfii existente pe puntea superioară pentru a putea reduce din greutatea navei, iar apoi vor încerca să readucă nava pe chilă dreaptă pentru a o putea remorca în dană.

ARSVOM intervine cu trei nave, 40 de oameni și opt scafandrii, iar ISU Dobrogea, cu zece oameni în sprijin.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.