FOTO VIDEO Primăria Mircea Vodă investește în viitorul copiilor. Proiectele de digitalizare și modernizare sunt în fază avansată. Primarul George Ionașcu: „Valorile morale și meritocrația trebuie să primeze”

George Ionașcu, primarul din Mircea Vodă. FOTO Adrian Boioglu

Cine are carte, are parte. Aceasta este deviza după care primarul comunei Mircea Vodă, George Ionașcu, se ghidează atunci când vine vorba de recentele investiții în educația copiilor din comunitatea pe care a fost ales s-o administreze. Cel mai recent proiect vizează chiar școala gimnazială din Mircea Vodă.

„Încă din primul an de mandat, mi-am propus, pe lângă infrastructură, să acord un rol important părții de învățământ. Eu merg pe ideea că cine are carte, are parte și chiar dacă societatea ne prezintă și anumite exemple negative, eu cred că pe undeva va exista cândva o restartare la valorile morale normale, astfel încât să primeze meritocrația”, afirmă edilul.

Aici s-au mai derulat proiecte menite să ducă la creșterea calității învățământului și la a face școala mai atractivă pentru copii. Un astfel de proiect a fost implementat în urmă cu aproximativ cinci ani.

„Am început mai întâi cu niște proiecte care să vină în sprijinul elevilor. Am avut proiectul FORTIN, am avut un proiect de valoare foarte mare prin care erai ajutați atât investitorii locali, cât și sistemul de învățământ și atunci s-au făcut primele dotări în școli, iar după cum vedeți avem niște școli moderne”, explică primarul George Ionașcu.

Prin atragerea de finanțări publice și private, dar și prin alocarea de bani de la bugetul local, actualul șef al administrației publice locale din Mircea Vodă urmărește ca toți elevii, dar în special cei de gimnaziu, adolescenții, să se simtă valorizați și motivați să facă performanță la școală și să fie ei înșiși convinși că pot și merită mai mult.

„Pe partea umană am încercat să sprijin copiii exact cum am spus, printr-un program «Dacă ai carte, ai parte» prin care toți copiii de clasele V-VIII cu medii mari sunt valorizați, apreciați și premiați, urmând ca ulterior, tot pe partea socială, dar tot pentru învățământ am făcut proiectul «Ghiozdanul pentru toți» prin care toți copiii din comună sunt ajutați cu ghiozdane și rechizite la fiecare ciclu de an școlar”, a mai afirmat Ionașcu.

La ora actuală, la Mircea Vodă se află în derulare proiectul de digitalizare și de dotare cu mobilier nou a tutoror școlilor și grădinițelor. Potrivit primarului, partea de achiziții pentru laboratoare și pentru sălile de sport a fost deja finalizată, urmând ca același lucru să se întâmple și cu achiziția de mobilier.

În școlile din Mircea Vodă învață acum circa 650 de copii, după cum precizează George Ionașcu. Eforturile de până acum ale adminitrației publice locale de a face școala mai atractivă pentru copii sunt apeciate atât de cei mici, dar și de părinții lor.

Partea de modernizare a sălilor de clasă, prin dotarea lor cu table interactive și mobilier nou și adaptat nevoilor elevilor vine să completeze aportul de energie și pricepere al cadrelor didactice. Într-o școală modernă, unde și condițiile o permit, învățătorii și profesorii se simt și ei motivați să își extindă cât mai mult potențialul pentru a pregăti tineri cât mai capabili.

„Întotdeauna am căutat un echilibru și niciodată nu o să mă axez doar pe o latură dând la o parte componenta de învățământ pentru infrastructură sau partea socială sau partea culturală. Cred că în orice societate baza este reprezentată de învățământ și de sănătate. Dacă pe acestea nu le avem, degeaba avem drumuri moderne dacă avem oameni needucați care să meargă pe acele drumuri”, a conchis șeful administrației publice locale din Mircea Vodă.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*