Procesiune cu votanți la moaște, sau votați și pupați!

Editorial Constanța News
Editorial Constanța News

Se apropie anul electoral 2016 și asta vedem din miile de autocare cu credincioși-votanți puse la dispoziția lor de către politicieni pentru a merge la Iași sau la Prislop sau unde vor mușchii lor de politicieni evlavioși. Orice moaște-s bune când e vorba de adus voturi.

Pelerinajul, creștinește vorbind, e o formă de smerenie, de călătorie inițiatică și pioasă la un loc sfânt sau unde a trăit un sfânt. Autocarele plătite de lideri politici care le țin discursuri motivaționale turmelor de credincioși căzuți în plasa electorală, discursuri terminate, inevitabil, cu „Doamne ajută” (bineînțeles, la vot), nu fac parte din pelerinaj, fac parte din jocul politic ce a acaparat inclusiv trăirea religioasă, corupându-o prin manipularea maselor și clericilor. Pentru oameni, un autocar gratis și o sarma e suficient pentru a-și vinde votul și viitorul copiilor, pentru clerici miza e mai mare, o sponsorizare deja îl face pe preacucernic să-și reorienteze predica de la Iisus, la PSD, PNL sau ce partid o mai fi existând pe malul Dâmboviței.

Transformăm orice sărbătoare religioasă în motive electorale. Din păcate, oamenii, puțin stabili în credința lor, sunt pradă ușoară unor astfel de oameni politici care n-au niciun Dumnezeu. Credința le aduce voturi, notorietate, respect și gata. Crucea pentru ei e doar un obiect electoral. Noroc că Dumnezeu nu dă cu parul, ci cu DNA-ul. Atunci își amintesc de boli, de suferință, de suflet, de religie și chiar de Dumnezeu. Sper, în toate cazurile, să fie prea târziu.

Iar credincioșii care se lasă păcăliți cu astfel de subterfugii ieftine, ar trebui să se gândească la intrarea în Ierusalim, când Iisus a mers pe un mânz al iasinei, smerit și răbdator, nu cu autocar cu aer condiționat sponsorizat de unul care le va fura viitorul. Până la urmă, o bucată de pâine câștigată cinstit prin muncă e mai bună decât icrele negre, furate, care nu te lasă să dormi noaptea și care, inevitabil, se asezonează cu „Beciul Domnesc”.

Citește și: Video Editorial: dr. Adrian Bîlbă, despre riscurile pupatului moaștelor

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*