Trei orașe fără apă după ce un “Dorel” a spart conducta de apă. Problema afectează Constanța, Lumina, Năvodari și Ovidiu

Avarie RAJA. FOTO Adrian Boioglu
Avarie RAJA. FOTO Adrian Boioglu
In cursul serii trecute (20 august 2016), constructorul care executa lucrarile la autostrada Constanta – Ovidiu, pe centura de descarcare a traficului inspre Ovidiu, in zona localitatii Poiana, a avariat una din cele doua magistralele de apa, cu diametrul de 1.200 mm. Conducta transporta apa bruta de la sursa Galesu la Statia de tratare si pompare Palas, ce asigura alimentarea cu apa a localitatilor Constanta, Lumina, Navodari si Ovidiu. Imediat, la fata locului au fost trimise mai multe echipe de interventie cu toate utilajele necesare.
“La ora actuala, alimentarea statiei de tratare si pompare Palas de la sursa Galesu se face doar printr-o singura conducta cu diametrul de 1.200 mm. Pentru a asigura debitul de apa necesar la statia Palas, s-au facut manevrele de vane pentru a suplimenta o parte din necesarul de apa de la sursele Caragea-Dermen. Pana la ora actuala nu s-au inregistrat probleme in furnizarea apei catre abonatii deserviti de statia Palas”, au transmis reprezentanții SC RAJA SA.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*