FOTO VIDEO Restaurantul En Provence din Constanța, locul unde muzica de calitate se întâlnește cu mâncărurile alese. Sezonul spectacolelor de anvergură se deschide pe 24 ianuarie cu un concert al Ansamblului “Plăieșii” din Republica Moldova

Restaurantul En Provence din Constanța. FOTO Restaurantul En Provence

Pe 24 ianuarie cântăm și dansăm românește la Contanța, sărbătorind Unirea Principatelor Române cu Ansamblul “Plăieșii” din Republica Moldova. Restaurantul En Provence le face constănțenilor această surpriză la care a lucrat în ultima lună de zile: o seară memorabilă cu bucate românești și muzică autentic românească, într-un concert de 2 ore și o locație selectă.

“Va fi un concert deosebit, poate unii au auzit, poate alții nu au auzit, dar sunt convins că oamenii le cântă melodiile lor la toate petrecerile, chiar dacă nu știu că sunt ale lor. Ne-am gândit să-i aducem pe 24 ianuarie într-un concert extraordinar.

 Vorbim de un concert de două ore în care vor cânta tot repertoriul, nu va fi doar un simplu recital. După părerea mea este ceva emblematic și pentru Constanța și pentru publicul care va veni. Cred că va lăsa așa, o amprentă emoțională în sufletul fiecăruia când vor auzi melodiile Ansamblului “Plăieșii”, spune Bogdan Vârvorea, administratorul Restaurantului En Provence.

Anul acesta solistul Nicolae Gribincea şi ansamblul său „Plăieşii” împlinesc 31 de ani de activitate iar cei care vin la Constanța sunt a treia generaţie de tineri „plăieşi”. De-a lungul anilor prin şcoala „Plăieşilor” au trecut Ileana Lazariuc, fiica Anastasiei Lazariuc și Nicu Timofti, unul din fiii fostului preşedinte al Republicii Moldova. În 2020, artistul popular Nicolae Gribincea şi membrii colectivului condus de el au promis un spectacol folcloric de zile mari.

Biletele la En Provence sunt vândute deja, și după cum umblă expresia în lumea showbizz-ului, la Constanța “se va juca cu casa închisă”. De altfel, restaurantul En Provence nu este la prima acțiune de acest gen. Localul select din Constanța și-a făcut un obicei din a aduce pe scena de spectacol vedete grele din lumea muzicii de orice fel.

“Am încercat ca să deschidem drum în Constanța pentru artiști care nu erau foarte cunoscuți de constănțeni, dar care sunt nume mari în țară și mai ales peste hotare. De exemplu, l-am adus Nicolae Voiculeț care este ambasadorul cultural al României – este un artist de nai, extraordinar, concertează foarte mult și promovează valorile României în afară.

Am adus-o pe Irina Sârbu – o cântăreață de jazz extraordinară, care cântă împreună cu pianistul Puiu Pascu – și el un nume în domeniu. I-am adus pe frații Parghel, pe Horațiu Malaiele, formația Azur, dar am adus și muzică lăutărească – pe Ionel Tudorache, de exemplu, care face parte din elita muzicii lăutărești. Am încercat să fim cât mai autentici în ceea ce aducem și ce promovăm”, spune administratorul restaurantului En Provence, Bogdan Vârvorea.

A rămas memorabilă seara când a cântat Irina Sârbu “Ciocârlia” doar cu vocea ei. În acustica sălii centrale de la En Provence, toată lumea s-a ridicat în picioare plângând, și-a inundat-o cu ropote de aplauze. Nu e de mirare, atât timp cât En Provence și-a făcut un obicei din a cultiva gusturile publicului său, gusturi artistice dar și culinare.

Echipa de la En Provence se diferențiază de restul lumii prin lucruri simple, dar foarte bine făcute: preparate cu gust, o servire de calitate și personal pregătit și calificat pe tot timpul anului. En Provence împlinește trei ani de când a deschis și de când a ridicat serviciile din industria ospitalității la un alt nivel. Iar echipa de aici are un singur țel: clientul să le plece mulțumit, și de spectacol, și de mâncare.

“Nu avem un specific culinar anume: ne-am adaptat meniurile, pentru că în zona evenimentelor private – nunți, botezuri, s.a. – oamenii nu sunt obișnuiți să mănânce lucruri foarte sofisticate, “fine dining”. Încercăm totuși să aducem un pic de “fine dining” în bucatele noastre să zic, la nivelul decorului din farfurie, însă bucatele au gust și au acel gust tradițional cu care românii sunt obișnuiți.

Nu putem să ne ducem în gusturi franțuzești, asiatice sau mai știu eu ce, pentru că totuși ne adresăm unei piețe care în continuare este conservatoare și încercăm să aducem cât mai multă aromă și savoare unui preparat”, explică Bogdan Vârvorea.

Așadar, pe 24 ianuarie cântăm și dansăm românește cu Ansamblul popular Plăieșii, din Republica Moldova. Partenerii restaurantului En Provence sunt Banca Transilvania – atentă la micile detalii românești, Crama Viișoara, care are un vin apreciat în Dobrogea și Ara Sound – lider local pe partea de sunet și lumini.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*