Târg caritabil de Paște: Zeci de familii de ucraineni au donat pentru copiii vulnerabili din județ

Târg caritabil de Paște. FOTO Centrul pentru Resurse Civice

Asociația Centrul pentru Resurse Civice (CRC), în parteneriat cu Asociația United Hands Romania, a organizat joi,  la centrul Comunitaria din Constanța un târg caritabil de Paște pentru copiii defavorizați din mediul rural.

În deschiderea evenimentului au avut loc reprezentații de streetdance și majorete ale copiilor ucraineni din grupele de dans ale instructoarei Yulia Laskarzhevska din Mariupol. Momentele artistice au fost completate de o horă dobrogeană pe ritm de geampara, semnificând unitatea dinte comunitatea locală și cea a refugiaților ucraineni.

În cadrul târgului participanții s-au bucurat și au putut alege din sute de figurine și decorațiuni realizate de copiii ucraineni coordonați de echipa Centrului Comunitaria, produse alimentare și prăjituri de casă făcute de gospodine din Ucraina și Republica Moldova precum și brățări, coșulețe, figurine și alte accesorii handmade cu tematică tradițională și pascală.

În cadrul evenimentului, copiii participanților au contribuit la ateliere de realizat figurine și ouă de paște precum și face-painting iar mămicile au participat la o sesiune de dezvoltare personală cu tematica „Identificarea resurselor interioare” cu psihologul Tatiana Barbaroș din cadrul centrului Viart Constanța.

Cele câteva mii de lei obținute în urma donațiilor vor fi folosite la achiziționarea de cadouri și alimente pentru copiii defavorizați din satele Tătaru, Pelinu și comuna Comana, din județul Constanța.

Târgul Caritabil de Paște româno-ucrainean al centrului Comunitaria a fost realizat cu sprijinul Asociației United Hands România, Centrului Viart Constanța, Înaltului Comisariat pentru refugiați al ONU – UNHCR România, Fundației Terre des Hommes România și International Organization for Migration (IOM) România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*