Peste 1.400 de absolvenți, înscriși la a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din județul Constanța

Gata de examen. FOTO Komsomolec

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie, a debutat luni, 16 august, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 17 august, se va desfășura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 18 august, va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării. Pentru ultima probă scrisă, proba la Limba și literatura maternă, programată joi, 19 august, nu s-a înscris niciun candidat. Examenul este organizat în nouă centre, toate în mediul urban.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Constanța, pentru susținerea probelor scrise s-au înscris 1.439 de candidați, dintre care 915 candidați din promoția curentă, respectiv 524 de candidați din promoțiile anterioare. 567 de absolvenți s-au înscris pentru a susține proba scrisă la Limba și literatura română (416 – profil real și 59 – profil umanist).

„Examenul național de bacalaureat reprezintă o etapă definitorie în ceea ce privește traseul profesional al tinerilor noștri. Din acest motiv, ne așteptăm ca absolvenții participanți la proba de astăzi, precum și la cele viitoare, să trateze cu seriozitate și responsabilitate acest examen. Corectitudinea trebuie să fie un principiu de urmat, atât de către candidați, cât și de către cadrele didactice din comisiile din centrele de examen a afirmat președintele Comisiei județene de bacalaureat”, a declarat inspector școlar general adjunct al IȘJ Constanța, prof. Floriana Petre.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 31 august (până la ora 12:00). Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*