Cerșetorii din Constanța au fost amendați și lăsați fără banii adunați

Polițiștii locali încearcă descurajarea cerșetoriei în municipiul Constanța. FOTO Poliția Locală Constanța

În săptămâna 12- 18 februarie, polițiștii locali și-au făcut iar simțită prezența în rândul persoanelor ce practică cerșetoria. Mai multe persoane au fost amendate și au rămas și fără banii adunați în urma acestei fapte.

În perioada 12 – 18 februarie, polițiștii locali din municipul Constanța au constata 6 cazuri în care diverse persoane apelau la mila publicului în intersecțiile principale ale municipiului Constanța. Împotriva acestora, polițiștii locali au dispus măsuri de sancționare contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, totodată fiind aplicate și măsuri de confiscare a bunurilor provenite/rezultate din săvârșirea contravențiilor. Sumele de bani confiscate de la persoanele în cauză vor fi aduse la cunoștință Administrației Județene a Finanțelor Publice Constanța și predate pe bază de proces verbal la Trezorerie.

Polițiștii locali acționează pentru acest gen de fapte atât din oficiu cât și la solicitarea cetățenilor pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de apelare la mila publicului ori vagabondaj. Se face apel la toți cetățenii să nu mai dea curs cererilor/ rugăminților unor astfel de persoane pentru a se putea asigurării împreună a unui climat public civilizat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*