21 de percheziții concomitente în județul Constanța, dar și în orașe din Cehia, Regatului Unit al Marii Britanii, Germaniei și Elveției.

Bani, autoturisme și alte bunuri au fost reținute de către polițiști. FOTO IPJ Constanța

Anchetatorii au efectuat 21 de percheziții efectuate pe raza județului Constanța, precum și alte activități de aceiași natură în Cehia, Germania, Elveția și Regatul Unit al Marii Britanii. Acțiunea a vizat a fost destructurarea unei grupări infracționale specializată în proxenetism ce acționa în Cehia, Regatului Unit al Marii Britanii și Germania. 

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, în cadrul unei colaborări româno-cehe, au efectuat 21 de percheziții, pe raza municipiilor Constanța, Medgidia și a orașelor Cernavodă și Năvodari.

Acțiunea a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în infracțiuni de proxenetism, comise în Cehia, Germania și Regatul Unit al Marii Britanii. În urma investigațiilor efectuate de polițiști au rezultat indicii că atât membrii grupului infracțional, cât și femeile care practicau prostituția ar fi transferat sute de mii euro din Cehia în România.

La percheziții au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 4 autoturisme de lux, 6.000 de euro și alte mijloace cu valoare probatorie în cauză. 15 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- S.T. Constanța, pentru audieri. 8 dintre acestea au fost reținute pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și proxenetism, alte 2 fiind reținute pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism. Acestea urmează a fi prezentate Tribunalului Constanța, cu propuneri corespunzătoare.

În cadrul aceleiași acțiuni, s-au desfăşurat simultan activităţi de cercetare penală pe teritoriul Cehiei, fiind valorificate, în timp real, date puse la dispoziție prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională de autoritățile din Regatul Unit al Marii Britanii, Germania și Elveția. La acţiunea desfăşurată pe teritoriul Cehiei a participat un polițist al echipei române de investigatori, din cadrul B.C.C.O. Constanța.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. București, S.C.C.O. Dâmbovița, S.C.C.O. Tulcea, S.C.C.O. Porturi Maritime Constanța și I.P.J. Constanța.

De asemenea, la activități au participat specialiști de la Garda de Coastă Constanța și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Tomis” Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*