FOTO VIDEO Spitalul OCH – #AducemPerformanțaAcasă. Noul slogan aduce și o nouă viziune în lumea medicală din Dobrogea

Adrian Mociu. FOTO Victor Radu

Se întâmplă odată cu construcția unui nou spital în incinta OCH. Mai exact a clădirii ce va găzdui Centrul de Oncologie și Radioterapie și Centrul de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară. Odată cu acest lucru, OCH aduce și o nouă viziune în lumea medicală din această parte a țării sub sloganul #AducemPerformanțaAcasă.

“Construim de la zero un spital la standarde moderne, cu materiale și metode de ultimă generație. Aceasta este cu totul altceva față de renovarea vreunui spațiu, re-convertirea unei clădiri existente. Așadar, avem circuite și standarde moderne din start. Antreprenorul general este din București, a mai construit spitale și are experiență. Avem alți 20 de subcontractori, din țară, dar și din străinătate, cu expertiză specifică în instalații sanitare, electrice, pentru gaze medicale si tratare a aerului… tot ce e nevoie.

Am construit într-un an și jumătate 6.500 de mp de clădire, cu 2 bunkere de radioterapie și 6 niveluri, cu finisaje excepționale și toate specificațiile necesare unui spital modern.” a declarat pentru CTnews ec. Adrian Mociu, directorul executiv al OCH.

Acesta a adăugat că proiectul include și un centru de pregătire și cercetare medicală. Totodată, investiția a presupus amenajarea unei parcări de 13.000 de mp, cu 300 de locuri, un sistem inteligent de acces și 300 de mp de spații verzi. Potrivit conducerii OCH, spitalul va fi dotat cu echipamente de înaltă perfomanță, vârf de gamă de la furnizori renumiți din domeniu. La finalul investiției, spitalul va  număra aproape 800 de angajați și colaboratori din care 300 vor activa în pavilionul care se construiește acum. Dincolo de partea stric fizică a proiectului, spitalul nou are nevoie și de personal de calitate. De unde vor proveni aceștia?

“Constanța are Facultate de Medicină Generală, iar noi, la OCH, avem medici, cadre universitare, care predau la Universitatea Ovidius. Din rândul acestor studenți și rezidenți selectăm tineri medici pentru Ovidius Clinical Hospital. Suntem un spital de top în România, sunt interesați să facă parte din echipă și medici din diverse zone geografice și care sunt absolvenți și ai altor centre de medicină din țară. Avem medici de marcă din Constanta dar si din București sau Târgu Mureș, de pildă, care vin periodic la OCH pentru consultații și tratament acordate dobrogenilor la ei acasă.” a precizat același Adrian Mociu

În cadrul Centrului de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară OCH va avea o echipă de medici care 12 ani au avansat în carieră în centre renumite din Germania. Directorul executiv al OCH i-a menționat aici pe dr. Valentin Leica și pe dr. Sebastian Vasilescu.

“Pentru deschiderea Centrului de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară OCH am construit o echipă de medici și asistenți care a fost la pregătire, în Germania la Helios Klinikum Jerichower Land, o clinică prestigioasă și care are dotarea de ultimă generație pe care o avem și noi la OCH. Vorbim aici de angiograful Siemens Artis Icono Floor, vârful de gamă Siemens în angiografie. Pe lângă tehnicile legate de aparatură, s-au pus la punct și protocoalele de îngijire și terapie a pacienților cardiovasculari.’’

Adrian Mociu a spus că în cadrul Centrului de Oncologie și Radioterapie există o echipă experimentată atât de oncologi, cât și hematologi și radioterapeuți. Liderul acestora va fi prof. dr. Laura Mazilu, recunoscută la nivel național. În plus, directorul executiv a menționat că OCH are o linie de colaborare deschisă pentru training cu Spitalul Sfântul Nectarie din Craiova, cel mai mare spital privat pentru oncologie și radioterapie din sud vestul țării. Potrivit lui Mociu spitalul nou al OCH va începe să funcționeze la începutul lunii aprilie a acestui an.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*