Un botoșănean este cercetat de polițiștii constănțeni după ce a încercat să achiziționeze o armă cu care intenționa să-și omoare fratele

Un botoșănean încerca să achiziționeze o armă cu care intenționa să-și omoare fratele. FOTO. IPJ Constanța

Polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani – Serviciul de Investigații Criminale, au efectuat joi, 9 martie, trei percheziții domiciliare într-un dosar având ca obiect infracțiunea de tentativă la nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Potrivit IPJ Constanța, din cercetări a reieșit că, la data de 31 ianuarie 2023, un bărbat, de 34 de ani, din județul Botoșani, ar fi contactat telefonic o persoană care intenționa să vândă, legal, o armă cu glonț de calibrul 30-06. Persoana în cauză i-ar fi solicitat vânzătorului cumpărarea armei fără întocmirea documentelor legale, motivând că nu are autorizație, dar a fost refuzat.

Totodată, în urma cercetărilor, s-a mai stabilit că bărbatul mai contactase, anterior, două persoane, în vederea achiziționării unei arme letale fără îndeplinirea formalităților cerute de lege. De asemenea, din cercetări a reieșit că bărbatul și cumnata sa ar fi intenționat să-l omoare pe fratele său, dacă ar fi reușit să achiziționeze arma, motiv pentru care, în cauză, a fost sesizat Tribunalul Botoșani, sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la omor calificat.

La data de 9 martie, polițiștii au efectuat trei percheziții domiciliare și au pus în executare două mandate de aducere. În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul bărbatului și al cumnatei sale, au fost descoperite și ridicate două telefoane mobile și înscrisuri cu valoare probatorie.

Bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Constanța, urmând ca astăzi să fie prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*