VIDEO Nereguli găsite de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor la Cherhanaua Ovidiu

Nereguli găsite la Cherhanaua Ovidiu. FOTO CJPC Constanța

Mai multe nereguli au fost găsite de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) la Cherhanaua Ovidiu.

În urma desfășurării unei acțiuni de control la cercetarea unei reclamații privind existența abaterilor de la prevederile legale la punctul de lucru al SC CHIROS SRL- Cherhanaua Ovidiu din strada Primăverii, numărul 22 B, Ovidiu s-au aplicat următoarele sancțiuni: 2 amenzi in valoare totala de 14 000 lei, 2 avertismente pentru existența practicilor comerciale înșelătoare și absența din meniu a declarației nutriționale, s-au oprit definitiv de la comercializare și s-au retras din circuitul consumului uman produse alimentare neconforme în valoare de 29.400 lei (pește, ciorbă de pește, carne de vită, pasăre și miel).

Prin invitație s-a recomandat oprirea temporară a prestării serviciului de alimentație publică până la remedierea deficiențelor, deficiențele fiind remediate la momentul scrierii documentului de control.

Abaterile de la legislație constatate de comisarii CJPC Constanța,  în timpul controlului, s-au referit la:

  • camerele adiacente blocului alimentar prezintă infiltrații
  • materii prime în stare refrigerată și congelată fără elemente de identificare și caracterizare (produse  nesigure)
  • pește cu acumulări sangvinolente și aspect de intrare în stare de putrefacție
  • întregul bloc alimentar este neigienizat, gresie spartă în unele zone, sifoanele cu acumulări de mizerie
  • legume cu mucegai și în lădițe neigienizate
  • produse alimentare expirate
  • ciorba nu se prepară în mod tradițional, există zeamă cu legume și carnea porționată este păstrată separat în frigider
  • paste fierte și păstrate în frigider contrar indicațiilor producătorului  ca după fierbere se servesc fierbinți cu diferite ingrediente.
  • în Meniu nu există declarația nutrițională

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*