Sindicatul Liber al Navigatorilor a celebrat marinarii din marina comercială

Marinarii au fost sărbătoriți de Sindicatul Liber al Navigatorilor. FOTO SLN

Ziua Marinei este o sărbătoare dedicată celor ce își fac serviciul pe mare fie el la bordul navelor militare sau comerciale, o tradiție începută încă din ziua a 15-a a anului 1902. Astăzi este recunoscută ca și sărbătoare națională atât pentru marina comercială cât și pentru cea militară.

Sărbătoarea este marcată de autoritățile publice și celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări specifice navigatorii români, fie ei civili sau militari, precum și lucrătorii portuari.  Nu sunt uitați nici cei ce au căzut la datorie, numele lor fiind amintite în locul memoriei veșnice – Crucea Marinarului de pe faleza Cazinoului, și el „lovit” se pare la datorie dar încăpățânat să rămână încă un simbol a mării și al Dobrogei.

În acest an, Sindicatul Liber al Navigatorilor s-a implicat în organizarea următoarelor evenimente dedicate acestei sărbători:

  • Turneul de tenis Ziua Marinei 1-11 august
  • Premierea la Regata Yachting organizată cu ocazia acestei sărbători – 10 august pe lacul Siutghiol
  • Ziua Porților Deschise alături de ALUMNI ANMB și Liga Navală Română – 10 august
  • Depunere coroane de flori în memoria eroilor navigatori – 14 august 2019
  • Scurta informare și prezentarea oficiala a GHIDULUI SLN privind siguranța și protecția navigatorilor la bordul navelor conf. MLC 2006 si lansare de carte – Seamen’s Club 15 august urmat de lansare de carte
  • Cocktail organizat de SLN la sediul Seamen’s Club cu ocazia Zilei Marinei Române
  • Jocurile Marinărești din Portul Tomis
  • Focul de artificii, dedicat tuturor navigatorilor români, familiilor lor, constănțenilor și turiștilor.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*