FOTO VIDEO Vehicule utilitare pentru toate gusturile și buzunarele la Ford Țiriac Auto Constanța. Mașini puternice pentru muncă sau pentru timp liber în familie

Showroom Ford - Țiriac Auto. FOTO CTnews.ro

Semne bune anul are, iar cele mai multe vin pe roți, și la propriu și la figurat, aduse de Showroom-ul Țiriac Auto de la ieșirea din Constanța spre Cumpăna. Oferta care îi întâmpină pe afaceriștii de toate categoriile este imbatabilă și ca diversitate dar și ca preț. Vechiculele utilitare ușoare sunt vedetele anului 2019, iar Ford nu se dezminte nici acum, când vine de vorba de game de caroserii sau variante de motorizări. Și nu întâmplător.

În România, piața vehiculelor comerciale a crescut puternic, aproape cot la cot cu  segmentul de vânzări al autoturismelor, iar creșterea înmatriculărilor de vehicule utilitare a fost anul trecut cu aproape jumătate mai mare decât în anul precedent. Cifrele arată că mai mult de o treime din vânzări sunt ale vehiculelor comerciale ușoare, iar Ford excelează când vine vorba de așa ceva. Am găsit la Showroom-ul Țiriac Auto absolut toată gama produsă de Ford: Courier, Connect, Custom, Transit și Ranger.

Ford Ranger este de departe un model care îți ia ochii. E bun și pentru marfă, bun și pentru timp liber, impunător pe străzile din oraș și fiabil pe drumuri de munte. Ford chiar excelează la design, iar Ranger are un exterior bine desenat – cel puțin grila impozantă din față atrage toate privirile.

Ford Ranger este un autovehicul pick-up destinat în general terenului accidentat. Are foarte mult aplicații: avem clienți care sunt agricultori și folosesc mașină pe câmp; avem clienți care sunt vânători și porcul mistreț intră în bena… Sunt clienți care lucrează în construcții și au nevoie de pick-up. Domeniul de aplicare al pickup-ului în momentul de față este foarte larg, iar ele au început să specializeze, adică nu mai sunt mașini strict de muncă. Sunt și clienți care iau pick-up pentru “leisure”, adică activități de timp liber în aer liber”, spune Cosmin Cârjeu, coordonator vânzări auto.

Ford are o tradiție foarte veche în domeniul pickup-urilor. Cel mai vândut model în USA (care este a doua cea mai mare piață a lumii) este un “truck”, cum spun americanii: modelul Ford F150. Americanii îl folosesc și în scop personal și în scop de business. În Europa îl denumim “pick-up”.

Oferta de truck-uri se va schimba în curând la Ford: va apărea un nou Ranger care va avea vârf de gama Ranger Raptor – cu un nivel de echipare special – și care nu este destinat exclusiv muncii, ci mai mult persoanelor cu un anumit nivel de venituri care vor să-și arate statutul social prin așa ceva. Va fi o mașină care se descurcă excelent pe teren accidentat.

Ford Transit Courier este cel mai mic dintre vehiculele utilitare fiind destinat în general afacerilor mici și în special drumurilor din oraș, pentru că este o mașină de dimensiuni reduse care se poate parca ușor și are o capacitate de marfă foarte bună (600 kilograme) la un volum de 2,8 mc.

Principalul lui concurent pe piață din România este Dacia Docker cu care se bate în vânzări, de cele mai multe ori. Următorul vehicul comercial din gama Ford este Connect care vine cu două variante de ampatament (scurt și lung) și poate ajunge până la volume de 4,2 mc. Ford Connect are și o variantă de transport persoane cu 5 locuri pentru pasageri și un perete despărțitor, dar cu toate astea este omologat ca autoutilitară.

Acest model ajută mult societățile comerciale mai ales din punct de vedere fiscal pentru că își deduc TVA-ul în întregime. Legislația românească îl consideră mijloc de producție pentru societățile comerciale. Ford aduce Connect-ul la Constanța și în varianta de “life”.

“Modelul se numește Ford Tourneo Connect și este strict o mașină personală pentru clientul care vrea o mașină mai mare pentru drumuri lungi și cu un portbagaj mai mare. Este un MPV (multi purpose vehicle) cu tot ce îi trebuie din punct de vedere al confortului, al siguranței, autonomie foarte bună, motorizări foarte performante din punct de vedere al consumului și al emisiilor de noxe. Există și varianta van-furgon, complet închis, strict pentru aplicații de business”, explică Cosmin Cârjeu de la Țiriac Auto.

Însă mașina care atrage privirile chiar și când muncește este fără îndoială Ford Transit Custom. Este o furgonetă modernă, rafinată și sofisticată, ce se pretează la multe tipuri de afaceri și profesii. Așa se explică multiplele variante de echipare. Există și Transit Custom care este strict un furgon și-are aplicații de business, există Custom Combi 8+1 care este un microbuz dar și dubă de marfă.

Însă în principal, clienții Ford Custom sunt firme de construcții care își transportă personalul dintr-un punct de lucru în altul sau firme de transport persoane gen navetă pentru aeroport. Mai sunt agricultori, hotelieri care își iau clienții de la aeroport din București și ii aduc la hotel pe litoral sau invers.

“Varianta exclusivistă a lui Ford Transit Custom se numește Tourneo. E foarte bine echipată, e o mașină aproape luxoasă, foarte confortabilă, destinată transportului de persoane pe distanțe lungi. Principalii concurenți pentru Custom sunt VW Multivan și Mercedes Benz V Klasse – cam asta ar fi “lista scurtă” pe acest segment de mașini”, spune coordonatorul de vânzări, Cosmin Cârjeu.

Ultimul dar nu cel din urmă pe lista utilitarelor Ford este Transit MCV (medium commercial vehicle). Este o mașină mare, cu masă maximă autorizată până în 4,7 tone. În plus, există și varianta de 3,5 tone care este cel mai vândut dintre modele deoarece legea îi dă accesul în oraș.

Transit MCV are variante de caroserie cu structuri deschise (cabina simplă și dublă, fără platformă sau cu benă) există și un Transit MCV  furgon (care poate ajunge până la 14 mc volum) și există așa numitul DCV (double cabine van, adică are 6 locuri plus spațiu pentru marfă). Se pretează foarte bine unei echipe de intervenție, gen firma de cablu care pleacă cu oamenii în cabina și cu sculele în spate.

“Să nu uităm de finanțare. Pe lângă discounturile oferite de Ford, avem o ofertă foarte bună cu Unicredit Leasing cu dobânda 0%, și chiar e zero. Există un parteneriat de mai multă vreme între Unicredit și Ford România, iar ca și sistem de finanțare acoperim tot: de la achiziție cu plata integrală până la leasing financiar și operațional. Este imposibil să nu îi găsim o soluție de finanțare clientului având la dispoziție absolut toate instrumentele de finanțare de pe piață. Iar ofertele sunt foarte-foarte bune și complet la vedere, transparente, fără costuri ascunse”, a declarat Cosmin Cârjeu de la Țiriac Auto.

Pentru mai multe informațîi despre variantele de motorizare, dotările și prețurile Ford Ranger, vă recomandăm site-ul Ford Țiriac Auto Constanța, sau direct în showroom, pe Șoseaua Mangaliei, 211 din Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*