Tudorel Dogaru pleacă de la Poliția Locală. El va fi noul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanța

Comisarul șef Tudorel Dogaru. FOTO CTnews.ro

Comisarul șef Tudorel Dogaru, cel care a făcut ordine la Poliția Locală Constanța, lasă job-ul de la Primărie pentru a fi șeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanța.

Dogaru este polițist de carieră, dar a fost detașat la Direcția Poliție Locală din cadrul Primăriei Constanța.

Sursele Constanța NEWS au precizat că el și-a dat demisia din Primăria Constanța în urma unor neînțelegeri. Varianta oficial comunicată de Primăria Constanța este aceea că lui Dogaru i-ar fi expirat mandatul și nu a mai fost prelungit. Tudorel Dogaru a ocupat această funcție de la 1 ianuarie 2018. El a fost detașat pentru o perioadă de șase luni de la conducerea Poliției Municipiului Constanța prin ordin al ministrului Afacerilor Interne și dispoziție a primarului municipiului Constanța pentru îmbunătățirea activității Poliției Locale și creșterea siguranței cetățeanului.

“Începând cu data de 1 februarie 2019 încetează detașarea domnului comisar șef Tudorel Dogaru. Dânsul este angajat al Ministerului Afacerilor Interne, a fost detașat la solicitarea mea tocmai pentru a reașeza Poliția Locală sau hai să îi spunem pentru a reseta linia Poliției Locale.

Sunt extrem de mulțumit de colaborarea cu dânsul. Cred că deja toți constănțenii simt că Poliția Locală este cea care îi reprezintă și reprezintă dacă vreți un punct de siguranță și de normalitate în viața orașului nostru. Evident că nu este doar rodul muncii dânsului, ci este un efort de echipă, dar se vede foarte clar experiența dânsului și nu doar în cariera de polițist, dar și experiența într-o funcție de conducere. Mă bucur foarte mult că dintr-o dată nu au mai existat unități diferite de măsură, ci toată lumea a beneficiat de un tratament egal, corect din partea Poliției Locale. Știu că de multe ori s-a interpretat ca fiind o atitudine mai aspră, mai severă a Poliției Locale, dar una peste alta cred că nota cea mai mare din toate direcțiile aparatului pe care îl conduc pentru anul 2018 revine Poliției Locale.

Așa că da, vă confirm, începând de mâine domnul comisar șef Tudorel Dogaru se reîntoarce în structura Ministerului Afacerilor Interne. Voi desemna o persoană din structura Poliției Locale provizoriu la conducere, dar nu vă ascund faptul că am adresat Ministerului Afacerilor Interne o solicitare de detașare a unui alt ofițer de poliție pentru conducerea Poliției Locale. De îndată ce vom formaliza, dacă va fi aprobat această solicitare, voi face precizările necesare. Nu vreau să vorbesc tocmai pentru că vorbim de ofițer de poliție până în momentul în care nu am toate hârtiile în ordine”, a declarat Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța. 

Comisarul șef Dogaru are o vastă experiență în domeniu ocupând funcțiile de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, șef al Poliției Municipiului Constanța, șef al Serviciului pentru Acțiuni Speciale, al Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Serviciului Rutier, al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa şi al Biroului Accidente Rutiere din cadrul Serviciului Rutier.

Oricare ar fi varianta adevărată, comisarul șef pleacă de la Poliția Locală direct pe funcția de șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate din Constanța. Structura, specializată în criminalitatea organizată, este direct subordonată IGPR.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*