S-au încheiat lucrările de mentenanță la Unitatea 1 a Centralei Nuclearelectrice Cernavodă. Aceasta va fi resincronizată la Sistemul Energetic Național

CNE Cernavodă. FOTO cne.roCNE Cernavodă. FOTO cne.ro

SN Nuclearelectrica SA anunta ca Unitatea 1 CNE Cernavoda va fi resincronizata la Sistemul Energetic National in data de 5 mai 2017, ora 07:00, conform programului de oprire controlata.

Unitatea 1 a fost deconectata in mod controlat de la SEN in data de 2 mai 2017, ora 01:00 pentru efectuarea unor lucrari de mentenanta care, potrivit procedurilor centralei, se pot realiza numai cu reactorul in stare oprita. In perioada opririi controlate, au fost inlocuite componente aferente instalatiilor Unitatii 1, in conformitate cu graficul de activitati programate.

Lucrarile au fost efectuate in condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă.

Perioada deconectarii controlate a Unitatii 1 de la SEN a fost corelata atat cu necesitatea realizarii activitatilor programate de mententanta a instalatiilor, cat si cu intrarea in oprire planificata a Unitatii 2 CNE Cernavoda incepand cu data de 6 mai 2017, pentru o perioada estimata de 30 de zile.

Adauga valoare acestui articol "S-au încheiat lucrările de mentenanță la Unitatea 1 a Centralei Nuclearelectrice Cernavodă. Aceasta va fi resincronizată la Sistemul Energetic Național"

Ai ceva de spus?

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*


Inline
Constanta News
Inline
Constanta News