Mediciniștii constănțeni au strâns cadouri pentru copiii din satul Siminoc

Cadouri pentru copiii din Siminoc
Cadouri pentru copiii din Siminoc

Urmând tradiţia anilor precedenţi, studenţii străini de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Ovidius, împreună cu colegii lor medicinişti români şi Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa au organizat pe 27 noiembrie, Caravana Respectului, ediţia a V-a, în satul Siminoc.

Alimente, produse de igienă, jucării, îmbrăcăminte şi încălţăminte au fost oferite în dar de către studenţi, copiilor din 16 familii nevoiaşe şi părinţilor acestora, care se luptă să-i menţină la şcoală şi să le ofere o educaţie. Familiile din Siminoc au fost selectate cu sprijinul doamnei Nicoleta Neacşu, director al Şcolii cu clasele I-VIII „Adrian V.Rădulescu” din Murfatlar, criteriul principal fiind ca micuţii să meargă la şcoală sau grădiniţă.  50 de copii l-au primit pe Moş Nicolae mai devreme anul acesta, cu cadouri utile şi frumoase. Şi a mai adus Caravana şi medici – dr. Camelia Pană, dr. Loredana Pazara, dr. Daniela Gherghe Dusa, dr. Monica Tudorache şi conferenţiar Monica Vasile, care au oferit consultaţii de specialitate tuturor beneficiarilor, precum şi recomandarea de a face investigaţii mai amănunţite celor cu probleme de sănătate.

“Când am început prima dată această acţiune am ştiut că nu va fi uşor. Nu va fi uşor pentru că nu suportăm să vedem oamenii suferind atât de mult. Nu suportăm să vedem atât de mulţi copii care se luptă să supravieţuiască. Nu înţelegem de ce viaţa le arată faţa urâtă a sărăciei de la o vârstă atât de fragedă.  Unii cred ca tinerii şi-au pierdut valorile, alţii cred că tinerii se gândesc numai la distracţie. Nu. Nouă ne pasă ! De fiecare dată, încercăm mai mult să ajutăm. A cincea oară am organizat cea mai mare caravană de până acum. Noi, viitori doctori, suntem devotaţi să-i ajutăm pe cei care au nevoie de noi. Asta este ceea ce trebuie să facem. Să dăruim! Dăruieşti când ai mai mult, dăruieşti când ai mai puţin, important este să dăruieşti. Aceasta este misiunea noastră. Să dăruim şi să educăm noile generaţii să o facă şi ele. Investim în viitor! Cine ştie, poate cândva, lumea va fi mai bună”, a declarat Spiros Vlachos, student grec şi coordonator al Caravenei Respectului. 

Deşi a fost frig şi obositor, studenţii au fost fericiţi să vadă zâmbetele copiilor şi i-au rugat să înveţe, să nu abandoneze şcoala fiindcă educaţia este foarte importantă. Bobocii din anul I au participat şi ei la Caravana şi vor duce tradiţia mai departe când colegii din anul VI se vor întoarce acasă, în ţările natale. Totul a fost emoţionant, au curs lacrimi de bucurie şi de tristeţe.

“M-a impresionat o familie cu şapte copii, care nu are curent electric în casă, dar toţi copiii merg la şcoală şi învaţă bine. La fel, două mame singure, îşi cresc cu greu copiii şi îi trimit la şcoală, chiar dacă se confruntă cu enorm de multe greutăţi. Asemenea oameni merită să fie ajutaţi”, a precizat Isabela Ştefan-Iorga, manager comunicare Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa.

Însă cea mai mare bucurie a venit luni, la o zi după activitate, când doamna Neacşu, directorul şcolii, ne-a transmis un mesaj emoţionant : «A fost ceva unic pentru ei. Astăzi, la şcoală, copiii erau îmbrăcaţi, încălţaţi şi aveau pachet. Am avut lacrimi în ochi…»

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*