Zilele Filmului Turcesc la Constanța. Trei pelicule moderne vor fi proiectate la Casa de Cultură

Zilele Filmului Turcesc la Constanța

Centrul Cultural Turc “Yunus Emre” și Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța v-au pregătit un sfârșit de săptămână ieșit din tipare. Trei filme moderne din cinematografia turcească vor fi proiectate între 17 și 19 martie, de la ora 18.00, la Sala mică a Casei de Cultură din Constanța. Peliculele sunt subtitrate în limba română, iar intrarea este liberă.

Iată filmele programate și descrierea fiecăruia

17.03.2016, ora 18:00 – “Șoptește-mi, dacă uit / Unutursam Fısılda”

Zilele Filmului Turcesc încep cu lungmetrajul ”Șoptește-mi, dacă uit / Unutursam Fısılda” în regia lui Çagan Irmak, realizat în 2014. Rolurile principale sunt interpretate de: Hümeyra, Işıl Yücesoy, Farah Zeynep Abdula (actrita care a jucat rolul Șura în serialul de epocă “În dragoste și în război”), Mehmet Günsür (actorul care a jucat rolul Prințului Mustafa în serialul “Suleyman Magnificul-Sub domnia iubirii”), Kerem Bürsin, Gözde Çığacı.
Hatice și Hanife sunt două surori, total diferite una de cealaltă. Lui Hatice îi place să cânte și dorește să-și urmeze visul. Sora ei mai mare Hanife este o persoană introvertită și atașată de tradiție. Într-o zi se mută în oraș Tarık, care este muzician. Acesta descoperă vocea lui Hatice. Tarık și Hatice se îndrăgostesc unul de celălalt și decid să plece împreună în Istanbul pentru a deveni cântăreți renumiți. După o lungă perioadă de timp Hatice se întoarce în casa părintească, unde o așteaptă sora sa Hanife. Hanife îi cere socoteală lui Hatice pentru ceea ce s-a întâmplat în trecut.

18.03.2016, ora 18:00 – “Tu eşti căminul meu / Evim Sensin”

Proiecțiile vor continua cu lungmetrajul “Tu eşti căminul meu / Evim Sensin”, în regia lui Özcan Deniz, realizat în 2012. Rolurile principale sunt interpretate de Özcan Deniz şi Fahriye Evcen.
Evim Sensin este un film emoționant centrat pe povestea de dragoste dintre Iskender, un tânăr care muncește pe șantier și care de abia traiește de pe o zi pe alta și Leyla, o fată înstărită. Cei doi se întalnesc, se îndrăgostesc și se căsătoresc. Totul pare un basm până când, într-o zi, visul se destramă.

19.03.2016, ora 18:00 – “Visul fluturelui / Kelebeğin Rüyası”

Ultima proiecție este “Visul fluturelui / Kelebeğin Rüyası” în regia lui Yılmaz Erdoğan, realizat în 2013. Rolurile principale sunt interpretate de Kivanç Tatlıtuğ (actorul care a jucat rolul Kurt Seyit  în serialul de epocă “În dragoste și în război”), Belçim Bilgin, Mert Firat.

Doi tineri prieteni, Rüştü și Muzaffer, trăiesc într-un mic orășel din Turcia. Deși au convingeri diferite despre viață, împart aceleași pasiuni: poezia și fetele frumoase. Destinele li se complică atunci când se îndrăgostesc amândoi de Suzan, superba fiică a unui industriaș, abia sosită de la Istanbul. Pentru a decide care dintre ei este alesul, fac un pariu: câștigă cel al cărui poem va fi pe placul fetei, iar celalalt se retrage. Însă cei doi au de confruntat și alte probleme ale anilor ’40: boala, sărăcia, munca în mină, războiul.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*