Spitalul Județean Constanța crește capacitatea de testare PCR, cu sprijinul sponsorilor

Nou echipament de testare PCR, în dotarea Spitalul Județean Constanța. FOTO SCJU

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a fost dotat cu un nou echipament de ultimă generație, esențial activității din cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară. Este vorba despre un sistem automat de extracție a acidului nucleic datorită căruia va crește capacitatea de testare PCR. Acesta a fost achiziționat de Grupul de firme Histria în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor și valorează 135.000 de lei.

„Mulțumim pentru această investiție și efortul pe care l-ați făcut, sperăm ca societatea civilă să participe, în continuare, la bunul mers al acestei situații, care este și greu de suportat, și greu de gestionat, pentru că nimeni de pe planeta aceasta nu a fost pregătit nici logistic, nici uman, să se confrunte cu așa ceva, și atunci, trebuie să ne mobilizăm, să fim uniți, pentru că este singura șansă să depășim toate problemele care apar”, a declarat managerul SCJU Constanța, Ioan Tofolean.

Noul echipament poate prelucra 48 de probe în același timp și, datorită vitezei, durata de lucru este de aproximativ o oră. Datorită noului echipament, Laboratorul de Biologie Moleculară din cadrul SCJU poate prelucra zilnic până la 160 de probe. De la începutul activității, în cadrul Laboratorului au fost efectuate 14 000 teste PCR.

Laboratorul de Biologie Moleculară din cadrul SCJU mai dispune de două echipamente de testare PCR, achiziționate de către Grupul de firme Histria în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor și Sindicatul Liber al Navaliștilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*