Echipamente de ultimă generație dotate în secțiile de Obstetrică Ginecologie și Cardiologie ale Spitalului Județean Constanța, cu sprijinul Lions Club

Spitalul Județean Constanța. FOTO: SCJU Constanța

Într-o veste entuziasmantă pentru pacienții și personalul medical al Spitalului Județean „Sf. Apostol Andrei” din Constanța, două secții vitale au primit un impuls semnificativ prin donațiile generoase ale Lions Club Constanța. Grație eforturilor dedicate ale clubului, spitalul a fost echipat recent cu un set complet de echipamente avansate pentru laparoscopie și histeroscopie în tehnologie 4K.

Această investiție de valoare, în valoare totală de 585.000 lei, a avut un impact substanțial asupra secțiilor clinice de Obstetrică Ginecologie și Cardiologie. Echipamentele de ultimă generație au un rol esențial în diagnosticarea rapidă, preciză și tratarea cu succes a unei game variate de afecțiuni. De la chisturi ovariene, endometrioză și infertilitate, până la malformații genitale, fibroame uterine și cancer genital, aceste tehnologii avansate permit intervenții medicale precise și minim invazive, cu rezultate cosmetic superioare.

„Prin utilizarea acestei tehnologii de înaltă performanță, suntem în măsură să reducem semnificativ complicațiile postoperatorii și disconfortul resimțit de către pacienți. De asemenea, aceasta contribuie la o recuperare mai rapidă, permițând pacientelor să se reintegreze în activitățile lor cotidiene mai repede. Acest lucru are un impact pozitiv nu doar asupra calității vieții pacientelor, ci și asupra costurilor asociate spitalizării”, a menționat Prof.univ. dr. Vlad Iustin Tica, medic șef al secției de Obstetrică Ginecologie I.

Clubul Lions Constanța a fost recunoscut cu recunoștință pentru contribuția lor semnificativă în dotarea spitalului cu aceste echipamente esențiale. „Mulțumim Lions Club Constanța pentru angajamentul și sprijinul activ în susținerea sistemului medical din Constanța. Aceste echipamente avansate vor avea un impact major asupra capacității noastre de a trata pacienții cu profesionalism și eficiență sporită”, a declarat Ec. Ionuț Cornel Ionescu, managerul Spitalului Județean Constanța.

Această nu este prima colaborare de succes dintre Spitalul Județean și Lions Club Constanța. Anul trecut, echipamente inovative au fost furnizate și secției de Cardiologie, contribuind la optimizarea tratamentului pentru aproape 100 de pacienți. Aparatul NiCaS a demonstrat utilitatea sa în ghidarea terapiei, asigurând că pacienții beneficiază de cele mai bune soluții medicale disponibile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*