Scandal la Liceul Energetic din Constanța: Profesoara de biologie refuză înregistrarea mediilor invocând viruși în catalogul electronic

Scandal la Liceul Energetic din Constanța

Scandal la Liceul Energetic din Constanța după ce o profesoară de biologie a refuzat încheierea mediilor pentru elevii claselor a IX-a și a X-a, invocând probleme legate de catalogul electronic al unității de învățământ.

Zeci de elevi ai claselor a IX-a și a X-a, unii însoțiți de părinți, s-au strâns marți, 20 iunie, la Liceul Energetic, încercând să o convingă pe profesoara de biologie să le încheie mediile pentru anul scurs. Cadrul didactic a refuzat să treacă notele primite de elevi în catalogul electronic al liceului, motivând că acesta are viruși, și a trecut totul într-un caiet.

„În cursul acestei dimineți, doamna directoare a Liceului Tehnologic Energetic a venit și ne-a comunicat că are această problemă, respectiv un cadru didactic, un profesor de biologie, nu a încheiat mediile la clasele a IX-a și a X-a, în catalogul electronic. , pentru că unitatea de învățământ folosește în mod exclusiv catalogul electronic, conform ordinului ministrului Educației. Explicațiile doamnei profesoare, de ce nu vrea să folosească acest catalog electronic sunt puerile: i-a spus doamnei directoare că se teme ca nu cumva aplicația să aibă viruși”, a declarat inspectorul școlar general al IŞJ Constanţa, Sorin Mihai.

El a precizat pentru că nu a reușit să o convingă, conducerea școlii a început cercetarea disciplinară a cadrului didactic. Cercetarea disciplinară poate avea consecințe administrative, inclusiv desfacerea contractului de muncă al cadrelor didactice în cauză. În cazul în care se va ajunge la această situație, se va desemna un alt profesor responsabil de înregistrarea mediilor finale.

„Au avut Consiliu de Administrație în data de 13 iunie, prin care au stabilit să înceapă cercetarea disciplinară în ceea ce o privește pe doamna profesoară, iar acum soluțiile sunt fie doamna profesoară înțelege că, potrivit legislației, are obligația de a încheia mediile, fie cercetarea disciplinară poate să meargă până la desfacerea contractului de muncă, moment în care poate fi un alt cadru didactic care să încheie mediile”, a explicat șeful IȘJ Constanța.

El a mai precizat că profesoară de biologie, care are catedra constituită prin ore ținute la mai multe unități de învățământ, a mai avut astfel de probleme.

„Au mai existat probleme cu această profesoară la o altă instituție de învățământ din municipiul Constanța, unde s-au desfășurat cercetări disciplinare și s-au luat măsuri administrative”, a mai spus Sorin Mihai.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*