Spitalul Municipal Medgidia oferă analize medicale gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin

Spitalul Muncipal Medgidia. FOTO Cătălin Schipor

Primăria Medgidia anunță că Spitalul Municipal Medgidia a obținut fonduri prin Casa de Asigurări Medicale pentru a oferi analize medicale gratuite de citologie. Aproximativ 300 de testări gratuite vor fi disponibile lunar, pentru a detecta precoce cancerul de col uterin, prin intermediul Testului Babeș-Papanicolau. Persoanele interesate pot beneficia de aceste analize gratuite prezentând un bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist.

Potrivit reprezentanților instituției, în același plafon de finanțare, se încadrează și alte analize histopatologice microscopice, cum ar fi biopsiile, utilizate pentru excluderea și evaluarea leziunilor maligne (cancer). Recoltarea pentru aceste analize se va efectua gratuit în Policlinica Spitalului Municipal Medgidia.

„Pe lângă aceste noutăți, Spitalul Municipal Medgidia dorește să informeze populația că, începând cu data de 1 iulie 2023, a fost aprobat un contract încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru decontarea serviciilor de analize medicale prescrise de medicii de familie și specialiști. Pentru a beneficia de aceste servicii, pacienții trebuie să prezinte biletul de trimitere, cartea de identitate/buletinul de identitate și cardul de sănătate”, au mai anunțat sursele citate.

Analizele medicale care pot fi efectuate în limita plafonului disponibil includ investigații de hematologie, biochimie, imunohematologie și bacteriologie.

Pentru programări și orice alte informații suplimentare, cetățenii sunt rugați să sune la numărul de telefon 0241/810.690.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*