Singura femeie de la bordul navei scufundate va fi adusă cu un elicopter al GSP la spital în Constanța

Operațiunea de salvare coordonată de la bordul vasului GSP Falcon.

Singura femeie aflată la bordul vasului Volgo Balt 179, ce s-a scufundat, joi, 11 martie, la aproximativ 70 de mile marine de Portul Constanța, va fi adusă cu un elicopter al Grup Servicii Petroliere (GSP) la spital în Constanța după ce starea ei de sănătate s-a înrăutățit.

„Singura femeie din echipajul ucrainian va fi evacuată cu elicopterul GSP, care a decolat la ora 12.35 din baza GSP Midia. Transportul se va efectua ca urmare a agravării stării de sănătate a acesteia”, au precizat reprezentanții GSP.

Potrivit acestora, elicopterul este pregătit pentru misiuni de tip MEDEVAC (Evacuare Medicala), la bordul aeronavei fiind doi piloți, un medic, un asistent medical și un tehnician. Elicopterul GSP va ateriza pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, de unde pacienta va fi preluată de elicopterul SMURD, pentru a fi transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

„Am fost solicitați să preluăm o femeie de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, care are nevoie de îngrijiri medicale și face parte din echipajul navei. Aceasta va fi preluată de elicopterul SMURD și transportată la Spitalul Județean Constanța”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța.

Ceilalți nouă navigatori ucraineeni salvați sunt într-o stare medicală bună, stabilă.

Echipajul navei Volgo Balt 179 era format din 13 persoane, 12 bărbați și o femeie, toți cetățeni ucraineni. Până în acest moment au fost salvați 10 marinari, iar doi dintre navigatorii ucraineeni au decedat. Operațiunea de salvare, condusă de comandatul vasului GSP Falcon, Victor Marina, continuă pentru căutarea celui de-al treisprezecelea membru al echipajului, încă negăsit.

Volgo Balt 179 este o navă cargo, construită în urmă cu 48 de ani, ce naviga în prezent sub pavilion Insulele Comore și este înregistrată în Ucraina. Vasul părăsise portul rusesc Rostov pe Don în data de 06 martie și se îndrepta spre Constanța, unde urma să ajungă în cursul serii de joi, 11 martie. Ultima poziția comunicată de Volgo Balt 179 la momentul SOS a fost la 76 de mile în largul Mării Negre.

UPDATE

Pacienta a ajuns în siguranță la aeroportul Mihail Kogălniceanu, au anunțat reprezentanții GSP.

„La ora 14.06 elicopterul GSP a aterizat în siguranță pe Aeroportul Kogălniceanu. Pacienta, în vârstă de 26 ani, este echilibrată hemodinamic și conștientă. Această a fost preluată de un elicopter SMURD pentru a fi transportata la SJU Constanța”, au precizat sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Nava GSP Falcon își încheie acțiunea de căutare și revine în port cu cei nouă marinari ucraineni aflați la bord – CTnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*