VIDEO Echipajul navei scufundate: 12 bărbați și o femeie, toți cetățeni ucraineni. Numai 10 dintre navigatori au fost salvați

Nava Volgo Balt 179. Foto marinetraffic.com

Cei 10 marinari salvați după scufundarea vasului Volgo Balt 179 vor fi transportați la dana de pasageri din Portul Constanța, la finalizarea operațiunilor de salvare, au anunțat reprezentanții societății Grup Servicii Petroliere, a cărei navă, GSP Falcon, a ajuns prima la locul tragediei.

„La 04.40 dimineața, GSP Falcon a recepționat un mesaj de urgență de la nava Volgo Balt 179. Operațiunea de salvare a început fără întârziere, în condiții meteo deosebit de dificile, cu vânt de 50 km/h și valuri de patru metri. Ultimul mesaj transmis de Volgo Balt 179 a fost de abandon navă”, au anunțat reprezentanții societății.

Echipajul navei este format din 13 persoane, 12 bărbați și o femeie, toți cetățeni ucraineni. Până în acest moment au fost salvați 10 marinari, între care și femeia, ce se află în siguranță la bordul GSP Falcon.

„Cele zece persoane salvate se află în spitalul navei GSP Falcon și primesc toate îngrijirile necesare. Un membru al echipajului nu a fost găsit până în acest moment. Operațiunea de salvare continuă”, au mai precizat sursele citate.

Volgo Balt 179 este o navă cargo, construită în urmă cu 48 de ani, ce naviga în prezent sub pavilion Insulele Comore și este înregistrată în Ucraina. Vasul părăsise portul rusesc Rostov pe Don în data de 06 martie și se îndrepta spre Constanța, unde urma să ajungă în cursul serii de joi, 11 martie. Ultima poziția comunicată de Volgo Balt 179 la momentul SOS a fost la 76 de mile în largul Mării Negre.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Singura femeie de la bordul navei scufundate va fi adusă cu un elicopter al GSP la spital în Constanța – CTnews
  2. Nava GSP Falcon își încheie acțiunea de căutare și revine în port cu cei nouă marinari ucraineni aflați la bord – CTnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*