Nava GSP Falcon își încheie acțiunea de căutare și revine în port cu cei nouă marinari ucraineni aflați la bord

Nava GSP Falcon și-a încheiat acțiunea de căutare/ salvare în Marea Neagră. FOTO GSP

Nava GSP Falcon, cea care a coordonat acțiunile de căutare și salvare a navigatorilor ucraineni, în urma scufundării vasului Volgo Balt 179, va reveni în Portul Constanța cu cei nouă membri de echipaj aflați la bord.

Reprezentanții Grup Servicii Petroliere au anunțat că joi, 11 martie, la ora 17.25, Centrul Maritim de Coordonare a Acțiunilor de Căutare şi Salvare a Vieții Omenești pe Mare (MRCC), a înștiințat GSP Falcon că a fost eliberată din acțiunea de Căutare și Salvare pe Mare (SAR), astfel că vasul se va întoarce în Portul Constanța, în Dana Pasageri, pentru a-i aduce la mal pe cei nouă marinari ucraineni salvați. GSP Falcon este așteptată să ajungă în Portul Constanța vineri, 12 martie, în jurul orei 06.00.

Acțiunea de Căutare și Salvare pe Mare a celui de-al treisprezecelea membru de echipaj, încă dat dispărut, va fi continuată de către o nava a gărzii de coastă și de fregata „Regina Maria” a Forțelor Navale Române.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*