FOTO “Christina O”, yachtul lui Onassis a ajuns în Portul Constanța. Vasul este programat să ridice ancora cu un important om de afaceri arab la bord

Yachtul Christina O, în portul Constanța. FOTO APMC
Yachtul Christina O, în portul Constanța. FOTO APMC

Una dintre vedetele navigație mondiale, yachtul “Christina O” a ajuns în noaptea de marți spre miercuri în Portul Constanța. Vasul vine din portul grecesc Perama și trebuia să lase ancora marți la prânz, dar echipajul a întârziat 10 ore pe drumul spre România.

Nava poate fi închiriată de oricine este dispus să plătească 600.000 Euro. La bordul ei sunt acum 7 persoane și un echipaj de 35 marinari și personal auxiliar. Până sâmbătă, atunci când este avizată plecarea vasului, pe el va sosi un important om de afaceri de origine arabă. Yachtul va pleca apoi către Bodrum, Turcia.

“Christina O” i-a aparținut celebrului miliardar Aristotel Onasis și poartă numele fiicei acestuia. La bordul ei au urcat personalități precum Maria Callas, John F. și Jaqueline Kennedy, Richard Burton și Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, Greta Garbo, Winston Churchill sau Grace Kelly. Yachtul este dotat cu 18 apartamente de lux și unul special. Piscina în aer liber de la pupa are un mozaic care nfățișează un minotaur. La apăsarea unui buton, aceasta se ridică și devine ring de dans.

În 1998 a fost cumpărată de magnatul grec John Paul Papanicolaou, un prieten al familiei Onassis care a deținut-o până în 2012. De atunci poate fi închiriată pentru croaziere private.

Yachtul Christina O are o lungime de 99, 06 metri, atinge o viteză maximă de 19 noduri, echipajul este format din 35 de persoane și poate găzdui 34 de pasageri. Pe puntea de promenadă yachtul are și un heliport.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*