Doi pasageri clandestini, cetățeni din Guineea, aflați la bordul unei nave în Portul Constanța

Nava Ina-Lotte, pavilion Insulele Cayman. FOTO Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră constănțeni au constatat, la controlul de frontieră al unei nave în Portul Constanța, existența a doi cetățeni din Guineea, pasageri clandestini, declarați anterior sosirii vasului de către comandantul acestuia. Firma de transport a fost sancționată contravențional cu o amendă în valoare de 16.000 de lei.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au efectuat, marți, controlul de frontieră la intrarea în țară asupra unei nave sub pavilion Insulele Cayman, sosită în Portul Constanța din direcția Turcia, având un echipaj format din 18 marinari, cetățeni ucraineni și ruși.

„Anterior sosirii navei în port, colegii noștri au fost informați că la bordul navei, se află doi pasageri clandestini, fără documente de călătorie. Conform declarațiilor comandantului navei, cei doi cetățeni au fost descoperiți ascunși după ce nava a părăsit portul din Turcia”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Din cercetările efectuate la bordul navei, a reieșit că cei doi pasageri clandestini sunt cetățeni din Guineea.

Firma de transport, prin reprezentantul legal al acesteia, comandantul navei, a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor art. 7, alin. 1 din OUG 194 /2002, cu amendă în valoare de 16.000 de lei. De asemenea, polițiștii de frontieră au luat măsura supravegherii navei, până la plecarea acesteia din Portul Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*