“Ziua Multietnicității Dobrogene” se desfășoară în Piața Ovidiu, pe 4 august

Pe 4 august se desfășoară “Ziua Multietnicității Dobrogene”

Consiliul Județean Constanța în colaborare cu Centrul Județean Cultural “Teodor T. Burada” organizează în data de 4 august, evenimentul “Ziua Multietnicității Dobrogene”.

În Anul Centenarului Marii Uniri se dorește promovarea caracterului multicultural și multietnic al tradițiilor dobrogene și ale minorităților conlocuitoare.

“Regiunea Dobrogea este un model la nivel național din punct de vedere al multiculturalității și multietnicității. Ne dorim ca acest eveniment, aflat anul acesta la prima ediție, să devina o tradiție și să sărbătorim anual această zi a diversității multiculturale. Totodată, urmărim crearea unei atracții turistice inedite, care să vină în completarea celorlalte evenimente care se desfășoară în perioada sezonului estival în județul nostru”, a declarat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Evenimentul va consta în prezentarea tradițiilor culturale ale minorităților etnice (cântece, dansuri, costume populare) prin intermediul asociațiilor reprezentative ale acestora.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*