Weekend de comedie la Teatrul de Stat Constanța

„Gaițele” lui Al. Kirițescu, în regia lui Lucian Iancu

Teatrul de Stat Constanța continuă spectacolele stagiunii 2020 – 2021, în condiții de siguranță și cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva pandemiei, conform legii. Pentru a respecta distanțarea impusă cu scopul de a preveni contaminarea, numărul de locuri disponibile la o reprezentație este de 70, așadar este recomandabil să vă procurați biletele cât mai repede.

Sâmbătă, 10 octombrie, de la ora 19:00, este programat „Meciul de comedie”, Spectacol interactiv de improvizație, pregătirea improvizatorilor fiind realizată de actorul și regizorul Dragoș Muscalu, iar scenografia fiind semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu.

Spectacolul de improvizație are ca principală caracteristică lipsa oricărui scenariu și chiar și a regiei. Totul, text, mișcare scenică, lumini, muzică se creează pe loc, în fața spectatorilor. Formatul este unul competițional, actorii fiind împărțiți în două echipe care se înfruntă într-o serie de probe, iar spectatorii au un rol foarte important, ei stabilind și temele de improvizație precum și echipa câștigătoare a fiecărei probe. Actorii-improvizatori care se vor întrece în acest spectacol sunt Florin Aioane, Remus Archip, Andrei Bibire, Andrei Cantaragiu, Lucian Iftime, Vlad Lință, Ecaterina Lupu, Cătălina Mihai, Ștefan Mihai, Mirela Pană, Florina Stănculeț iar muzica ce va acompania „competiția” va fi improvizată de tânărul și talentatul Mădălin Nicolae Mușat, absolvent al Colegiului Național de Arte „Regina Maria”.

„Meciul de comedie”, Spectacol interactiv de improvizație

Duminică, 11 octombrie, de la ora 19:00, revin pe scenă „Gaițele” lui Al. Kirițescu, în regia lui Lucian Iancu și cu Dana Dumitrescu în rolul principal, un spectacol care face săli pline de peste opt ani.

O familie temperamentală, în care scandalurile sunt un mod foarte firesc și plăcut de a-și petrece timpul, ca și contemplarea cortegiilor funerare care trec pe stradă. Tragediile ce se întâmplă în propria casă sunt privite cu aceeași nonșalanță și cu aceeași superficialitate, ba sunt chiar provocate, cu un fel de voluptate a răului.

Dana Dumitrescu, Maria Lupu și Cristina Oprean alcătuiesc trio-ul babelor cartofore, iar Andu Axente, Lana Moscaliuc și Luiza Martinescu – triunghiul conjugal din care germinează tragedia. Adrian Dumitrescu și Remus Archip joacă rolurile celor doi frați aflați în competiție pentru întâietate, Laura Iordan Adrian, pe al nevestei al cărei vis este să ajungă la Paris, iar Mirela Pană și Liliana Cazan fac deliciul spectatorilor cu nesfârșitele certuri casnice între „Fraila”(Fraulein) cu accent nemțesc și Zamfira cu accent oltenesc.

Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar coregrafia, de Raimonda Potlog.

Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanța pot fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța – Bulevardul Ferdinand Nr. 11

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*