VIDEO Țigări de contrabandă, descoperite la bordul unei nave în Portul Constanța Sud Agigea cu sprijinul unui câine polițist

Țigări de contrabandă, descoperite la bordul unei nave în Portul Constanța Sud Agigea. FOTO Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră constănțeni au descoperit la bordul unei nave, în Portul Constanța Sud Agigea, 7.450 pachete cu țigări de contrabandă. Țigările erau ascunse în tancul de balast al navei, la acțiune participând și câinele polițist Pobaza.

Potrivit Gărzii de Coastă, luni dimineață, în jurul orei 11.00, polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Agigea, au efectuat un supracontrol la o navă sub pavilion Sierra Leone, ancorată în Portul Constanța sud Agigea.

În urma efectuării controlului amănunțit, la care a participat și câinele polițist Pobaza specializat în detectare de tutun, în tancul de balast al navei a fost depistată, ascunsă și nedeclarată, cantitatea de 7.450 de pachete cu țigări netimbrate.

La cercetări, s-a stabilit că țigările în cauză au fost achiziționate dintr-un port din Libia, de către trei marinari sirieni aflați pe nava acostată în port.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 119.200 lei, a fost ridicată în vederea confiscării. În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, iar la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*