Constănțeni reținuți într-un dosar de contrabandă calificată

Constănțeni reținuți într-un dosar de contrabandă calificată

Polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța – Biroul de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au desfășurat activități de prindere în flagrant, respectiv percheziții domiciliare, într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de contrabandă calificată.

În urma cercetărilor, la data de 22 aprilie, polițiștii de la transporturi au pus în aplicare 16 mandate de percheziție domiciliară, în orașul Murfatlar și comuna Cobadin, din județul Constanța, fiind descoperite 116.020 de țigarete susceptibile de a proveni din contrabandă, un pistol de tip air-soft, suma de 5.000 de lei, precum și 12 telefoane mobile, care au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor. După descinderi, doi bărbați, de 43 de ani, respectiv 45 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior față de aceștia fiind luată măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Totodată, în același dosar penal, la data de 5 mai, polițiștii de la transporturi au depistat, în flagrant delict, doi bărbați, de 24, respectiv 44 de ani și două femei, de 28, respectiv 44 de ani, în timp ce scoteau din portul Constanța, cu o autoutilitară, 1.000 de litri de motorină provenită din tancul depozit tribord al unei nave sub pavilion Bulgaria, aflată în portul Constanța Sud-Agigea.

De asemenea, în cadrul acțiunii de prindere în flagrant delict a fost identificat un alt bărbat, de 50 de ani, care, în calitate de agent de securitate aflat în serviciu la o poartă de acces a portului Constanța, a primit de la cele patru persoane foloase necuvenite pentru a nu-și îndeplini îndatoririle de serviciu.

În continuare, polițiștii de la transporturi au pus în aplicare șase mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Lanurile și Mereni, respectiv au efectuat controale la bordul a două nave, fiind descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, 68.000 de țigarete nesupuse accizării, 2.300 de litri de motorină, precum și sumele de 63.450 de lei și 4.480 de euro.

În urma administrării probatoriului în cauză, cei doi bărbați, de 24, respectiv 44 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța cu propuneri legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*