Spitalul Hârșova cere pază cu poliția și armata după ce un posibil infectat cu COVID-19 a scuipat personalul medical, jignit și amenințat

Individul a primit primul ajutor acolo unde a căzut. FOTO Facebook/Spitalul Orășenesc Hârșova

Un individ din Hârșova care trebuia să fie în autoizolare la domiciliu, fiind întors de curând din străinătate, și-a provocat mai multe răni, iar apoi a intrat plin de sânge în Spitalul Hârșova. Fiind un posibil caz de COVID-19, în loc să colaboreze cu personalul medical pentru a primi primul ajutor, acesta a făcut scandal, a jignit și a scuipat personalul medical. Acum, managerul spitalului cere ajutorul autorităților pentru a fi asigurată paza cu poliția sau armata.

Cu toată agresivitatea pacientului, cadrele medicale nu s-au dat bătute și în cele din urmă au reușit să îi acorde primul ajutor individului după ce acesta, moleșit din cauza pierderilor de sânge, a căzut din picioare pe scările de la intrarea în unitatea sanitară. Acum, personalul medical se află în autoizolare, așteptând rezultatele testelor pentru COVID-19.

Întregul incident s-a petrecut în cursul zilei de 30 martie și a fost relatat de către managerul spitalului

„Individul din imagine, aflat în a treisprezecea zi de autoizolare s-a autoaccidentat, a pătruns grav rănit în incintă spitalului amenințând, jignind și scuipând medici și asistențe deopotrivă, oameni care erau acolo pregătiți să-i salveze viață. Oameni care au continuat să își facă treabă, indiferent de amenințările acestuia și de faptul că se expun unui caz suspect de COVID-19.

Individul în cauza a trebuit să fie stabilizat pe treptele spitalului, întrucât a fost imposibil să fie tratat în altă parte, acesta pierzând mult sânge și fiind într-o stare critică.

Rezultatul?
6 angajați ai spitalului, nevinovați, care și-au făcut treabă cu maximă dăruire, aflați acum în autoizolare până la sosirea veștilor (rezultatele testării la COVID-19).

Și, bineînțeles, acest individ, stabilizat, teafăr și izolat până la aflarea rezultatelor.

Pe această cale felicităm colegii pentru calmul și tactul de care dau dovadă zi de zi, ajutând oamenii, indiferent de riscurile la care se expun.

Acești oameni sunt niște eroi și trebuie tratați că atare! Nu înjurați, nu scuipați, nu batjocoriți, nu umiliți, nu expuși la agenți patogeni fără echipamente de protecție, nu mințiți în daună propriei sănătăți.

De asemenea, mulțumim organelor competențe pentru intervenția rapidă. Știm că va este greu, mai ales în această perioadă de criză.

Solicităm public întocmirea unui dosar penal pentru acest individ care a riscat viețile oamenilor care l-au salvat astăzi.

Ne va fi din ce în ce mai greu să continuăm în aceste condiții. Este nevoie de mult calm și înțelegere.

În cursul zilei de mâine va fi solicitată comandamentului pentru situații de urgență prezența armatei (sau a unei alte autorități) pentru a asigură pază instituției.

Dumnezeu să ne aibă în pază pe toți!“ se arată în postarea managerului Spitalului Hârșova, Andrei-Bogdan Zidaru

Pe numele individului a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru distrugere și zădărnicirea combaterii bolilor și o amendă de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de autoizolare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Bărbatul care a făcut scandal la Spitalul Hârșova s-a ales cu dosar penal. El nu are Covid-9 și nici cadrele medicale care au intrat în contact cu acesta | Constanța NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*