Spectacol de dans contemporan inspirat din experiențele victimelor violenței domestice, joi, pe scena Teatrului de Stat Constanța

Teatrul de stat Constanta (Fantasio). FOTO Cătălin Schipor

Teatrul de Stat Constanța găzduiește joi, 2 septembrie, de la ora 19.00, în cadrul unui parteneriat cu Asociația Delazero, spectacolul de dans contemporan „Dar de ce să tac?”, un spectacol ce face parte dintr-un amplu demers cultural, intitulat „Ultima Picătură”, cu violența domestică asupra femeii ca temă centrală.

Demersul își are originea într-o poveste personală a coregrafei Maria Luiza Dimulescu.

„Experiența mea s-a întins pe o perioada de nouă ani care mi-a afectat toată adolescența. După lungi perioade de terapie convențională care au ajutat în procesul de vindecare, am ales să abordez și acest subiect de «vindecare» a traumei prin intermediul mișcării. Am început să mă documentez tot mai mult și, treptat, am reușit să mă desprind și să privesc obiectiv perioada aceea. «Dar de ce să tac?» este despre acea parte dureroasă din mine, dar și despre cum dansul m-a ajutat enorm, și este mai ales o încercare de a oferi speranță, încredere sau pur și simplu un gând pozitiv în viața altor victime”, spune Maria Luiza Dimulescu.

„Dar de ce să tac?” este inspirat din experiența persoanelor vulnerabile, care au fost victime într-o relație abuzivă, despre teamă și neputință, dar mai ales despre puterea vindecătoare pe care o au poveștile împărtășite. Primul pas al proiectului a constat într-o serie de ateliere de terapie prin dans contemporan dedicate victimelor violenței domestice. Atelierele s-au desfășurat în luna august în București, Constanța, Iași și Brașov și au fost coordonate de coregrafele Maria Luiza Dimulescu și Beatrice Tudor și de psihologul Ligia Moise.

Spectatorii vor putea viziona și o expoziție caritabilă de pictură semnată de Elena Zanfir, iar lansarea unui album de muzică terapeutică semnat de Adrian Piciorea este un alt eveniment conex. Lucrările și albumele pot fi obținute de spectatori în schimbul unor donații recomandate, ce vor fi redirecționate către Asociația ANAIS și către artista Elena Zanfir. La eveniment pot fi achiziționate (tot pe baza donațiilor) două lucrări de Practică judiciară în domeniu, redactate de Asociația ANAIS. După spectacol va urma o sesiune de întrebări și răspunsuri (Q&A).

Intrarea la spectacol este gratuită.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*