Ceremonie militară și religioasă la Cimitirul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989

Ceremonie militară și religioasă la Cimitirul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989. FOTO CJ Constanța

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a participat astăzi, alături de președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, la ceremonia militară și religioasă de depunere a coroanelor de flori la Cimitirul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989, prilejuită de comemorarea Eroilor căzuți la Revoluția din Decembrie 1989.

„Comemorăm astăzi și în aceste zile sacrificiul și eroismul celor care, în urmă cu 31 de ani, în zilele Revoluției din Decembrie 1989, au făcut posibilă libertatea noastră colectivă. Pe sacrificiul lor am construit totul în acești 31 de ani. Micile noastre bucurii și sărbători ale libertății, democrației și statului de drept, li se datorează. Lor li se datorează revenirea României în Europa, aerul plenar al libertății pe care nu l-am mai pierdut de atunci, apartenența la o lume guvernată de principii, valori, drepturi și libertăți. Aduc astăzi, în numele locuitorilor municipiului Constanța, un pios omagiu tuturor celor care au murit în zilele Revoluției, în acel dramatic și sângeros Decembrie 1989, precum și tuturor celor care au pus mai presus de viața lor binele public, ieșind pe străzi în tulburatele zile ale Revoluției noastre. Constanța, oraș martir, își plânge și își comemorează eroii, astăzi și mereu. Constanța, oraș martir, aduce astăzi flori la mormintele lor. Pioasă aducere-aminte tuturor celor cărora le datorăm cu adevărat libertatea, plătită atunci cu prețul suferinței și vieții lor!”, a spus, cu această ocazie, Vergil Chițac.

În amintirea celor care și-au dat viața pentru libertate, și președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a depus o coroană de flori, la Cimitirul Eroilor Revoluției din Constanța pentru pomenirea tuturor martirilor constănțeni, luptători pentru credință, libertate, dreptate și identitare națională.

„Acum 31 de ani am fost unul dintre cei  care au participat la revoluție. Atunci ne doream să trăim liberi, să avem democrație. Astăzi, avem posibilitatea să ne alegem în mod liber conducătorii, să ne alegem profesiile, să ne educăm cum vrem noi copiii și cel mai important lucru este că avem posibilitatea să alegem cum vrem să trăim”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*