Primăria Hârșova face apel la cetățenii care revin în oraș din zone afectate de coronavirus, să meargă la medic dacă au simptome

Primăria Hârșova. FOTO CTnews.ro

Primăria Hârșova face apel la cetățenii care revin în oraș din zone afectate de noul coronavirus (nordul Italiei, China, Iran, Coreea de Sud) sau care prezintă următoarele simptome: tuse, febră, dificultăți la respirație, durere în gât să meargă la medic.

“Vă rugăm să apelați, de urgență, pentru informare, medicul de familie sau dacă nu sunteți înscris la medicul de familie ori nu cunoașteți numărul de telefon, să apelați numărul 0786/806.090 al responsabilului pentru situatii de urgență din cadrul Primăriei orașului Hârșova”, a transmis Primăria.

Imediat veți lua măsura autoizolării la domiciliu, chiar dacă nu prezentați simptomele arătate mai sus, dar:
– ați călătorit în ultimele 14 zile în regiuni/localități din zonele afectate de COVID-19, altele decât cele cu transmitere comunitară extinsă;
– ați intrat în contact direct cu persoanele cu simptome și care au călătorit în zone cu transmitere comunitară extinsă;
– ați intrat în contact direct cu persoanele care au fost confirmate cu coronavirus (COVID-19);
– sunteți membru de familie al unei persoane care se încadrează în una dintre situațiile de mai sus.

Aceste persoane se vor autoizola la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile de la data întoarcerii din călătorie, respectiv de la data ultimului contact cu o persoană simptomatică/confirmata. În acest timp, vor fi monitorizate de către medicul de familie sau, în lipsa acestuia, de către Direcția de Sănătate Publică.

Toți au obligația de a NU părăsi domiciliul declarat, în care se află de la momentul autoizolării.
Persoanele care nu prezintă simptome, dar care se întorc din zonele cu transmitere comunitară extinsă a noului coronavirus (COVID-19), trebuie să declare cât mai urgent acest aspect autorităților și vor intra în carantină instituționalizată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*