Prima probă a simulării județene a examenelor naționale din județul Constanța s-a desfășurat fără probleme

Gata de examen. FOTO Komsomolec
examen, bacalaureat, test

Prima probă a simulării județene a examenelor naționale pentru elevii claselor terminale din județul Constanța (clasele a VIII-a și a XII-a/ XIII-a), proba la Limba și literatura română, a avut loc miercuri, 26 ianuarie.

Pentru participarea la prima simulare județeană a Evaluării Naționale a elevilor de clasa a VIII-a, s-au înscris 121 de unități de învățământ, reprezentând 93 la sută din totalul instituțiilor școlare din județ, iar pentru simularea județeană a Examenului de Bacalaureat: 49 de unități de învățământ (86 la sută din numărul total).

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Constanța, proba de astăzi s-a derulat în conformitate cu prevederile metodologice în vigoare, atât din punct de vedere al organizării, cât și al tipului de subiecte (acestea, precum și baremele de corectare au fost publicate pe site-ul instituției noastre – http://www.isjcta.ro/subiecte-si-bareme/).

„Implicarea și participarea semnificativă la aceste simulări demonstrează faptul că elevii, părinții și cadrele didactice au înțeles principalul lor obiectiv, acela de a familiariza participanții cu rigorile organizatorice ale unor astfel de examene, precum și șansa de exersare a achizițiilor elevilor, șansă care poate acoperi componenta de autoevaluare, esențială în pregătirea corespunzătoare a fiecărei probe în parte”, spune inspectorul școlar general, Sorin Mihai.

Menționăm că joi, 27 ianuarie, se va desfășura cea de-a doua probă a simulării, după cum urmează:

  • disciplina Matematică pentru elevii claselor a VIII-a;
  • disciplina obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) pentru viitorii absolvenți ai claselor a XII-a/a XIII-a.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*