FOTO VIDEO Firmă amendată de Garda de Mediu pentru evacuarea în mare a apei de la construcția unui imobil din Mamaia

Firmă care construiește un imobil în Mamaia, amendată de Garda de Mediu. FOTO: GNM Constanța

O societate comercială care construiește o clădire în stațiunea Mamaia a fost amendată de Garda de Mediu pentru că apa provenită de la lucrări era evacuată în mare fără să se respecte avizul emis de Apele Române.

Astfel, potrivit Gărzii Naţionale de Mediu Constanța, urmare a unui videoclip apărut în spațiul on-line, comisarii instituției au efectuat verificări la organizarea de șantier a proiectului din stațiunea Mamaia.

„S-a constatat că apa de la lucrările de fundare a imobilului de pe strada Lamia se evacuează prin pompare în mare, prin intermediul furtunurilor amplasate pe plaja. Condiţiile stabilite prin avizul emis de ABA Dobrogea Litoral privind evacuarea apelor de epuisment (foraje de epuisment sunt acelea care elimina apa prin pompare și fac posibilă săparea fundațiilor în regim uscat – n.r.), respectiv monitorizarea volumelor de apă evacuate, realizarea analizelor pentru apa evacuată în mare, poziționarea și fixarea furtunurilor astfel încât să nu se afecteze plaja în zona de descărcare nu au fost respectate, faptă ce constituie contravenție prevăzută de OUG 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere și se sancționează cu amendă cuprinsă între 10.000 și 20.000 de lei”, au precizat reprezentanții Gărzii Naţionale de Mediu Constanța.

Drept urmare, societatea care realizează lucrările de construire a fost sancționată cu amendă de 20.000 de lei și s-au dispus măsuri de remediere a neconformităților identificate pe timpul controlului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*