Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, urmărit penal pentru luare de mită. Mihai Lupu, pe Facebook: „Nimeni nu este mai presus de lege”.

Mihai Lupu. FOTO Adrian Boioglu

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, este urmărit penal de către procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, într-un caz de corupție cu impact asupra licitațiilor pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi. Alături de el mai sunt cercetați directorul general al Direcției Generale Administrarea Domeniului Public și Privat – Autoritatea Județeană de Transport, Ermil Chelariu, precum și doi funcționari din cadrul primăriilor Năvodari, respectiv, Mangalia.

Conform unui comunicat emis de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța, în perioada martie – aprilie 2023, Ermil Chelariu, Petrică Adrian Constantin, funcționar public în cadrul Primăriei Năvodari, și Adrian Roșu, funcționar public în cadrul Primăriei Mangalia, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi permis unui om de afaceri accesul la informații nedestinate publicității (ofertele depuse de alte societăți comerciale, etc.), care i-ar fi permis acestuia să câștige mai multe licitații (ce priveau amenajarea și întreținerea spațiilor verzi) organizate de instituțiile publice pe care le reprezentau funcționarii menționați anterior.

„Pentru <<ajutorul>> acordat în maniera de mai sus, suspecții Lupu Mihai, Chelariu Ermil și Roșu Adrian ar fi primit de la omul de afaceri mai multe foloase necuvenite, necuantificate până în prezent, constând în furnizarea de plante decorative și ornamentale precum și lucrări de amenajare și irigare a grădinilor”, se precizează în ordonanța procurorilor DNA.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Într-o declarație pe pagina personală de Facebook, pe care președintele CJ Constanța a făcut-o marți, 13 iunie, dar înainte de anunțul procurilor anticorupție, el spune că „Nimeni nu este mai presus de lege”, iar „constănțenii trebuie să știe în permanență ce se întâmplă cu banii lor”.

„Am dat curs, astăzi (marți, 13 iunie – n.r.), solicitării DNA Constanta, în legătură cu ancheta efectuată în cazul domnului Ermil Chelariu, director în cadrul Direcției Generale Administrarea Domeniului Public și Privat – Autoritatea Județeană de Transport. Cu intenția de a sprijini investigațiile în curs, am răspuns la toate întrebările procurorilor în legătură cu speța în cauză.

Am mai spus și o repet. Nimeni nu este mai presus de lege. Nu voi tolera nicio formă de abuz, de favorizare, aranjament sau atribuire incorectă a contractelor.  Reafirm angajamentul meu ferm față de transparență, responsabilitate și atribuire corectă a contractelor. Constănțenii trebuie să știe în permanență ce se întâmplă cu banii lor. Subliniez, de asemenea, importanța cooperării între instituțiile statului pentru asigurarea eficienței sistemului judiciar”, a precizat Mihai Lupu în postare de pe pagina personală de Facebook.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă: „Toleranța PNL pentru corupție este zero!” – CTnews
  2. Președintele CJ Constanța, Mihai Lupu, și-a dat demisia din funcția de vicepreședinte al PNL Constanța – CTnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*