Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă: „Toleranța PNL pentru corupție este zero!”

Deputatul Bogdan Huțucă / Președintele PNL Constanța. FOTO Arhiva personală
Deputatul Bogdan Huțucă / Președintele PNL Constanța. FOTO Arhiva personală

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a emis o declarație fermă referitoare la recenta încriminare a președintelui liberal al Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, într-un dosar de luare de mită.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul Huțucă a subliniat că partidul său nu tolerează corupția sub nicio formă.

„Am aflat astăzi (marți, 13 iunie – n.r.)de inițierea unei cercetări de natură penală îndreptată împotriva președintelui CJ Constanța, Mihai Lupu. Toleranța PNL pentru corupție este zero!”, a declarat Huțucă. “Atât eu, cât și întreaga echipă PNL suntem interesați de aflarea adevărului, iar în funcție de evoluția anchetei vom lua măsurile care se impun, în virtutea principiului enunțat la începutul acestui text.”

Dosarul penal deschis de procurorii anticorupție vizează infracțiunea de luare de mită și are legătură cu licitațiile pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi. Alături de președintele CJ Constanța, Mihai Lupu, sunt cercetați și Ermil Chelariu, directorul general al Direcției Generale Administrarea Domeniului Public și Privat – Autoritatea Județeană de Transport, precum și doi funcționari din primăriile Năvodari și Mangalia.

Conform informațiilor obținute, suspecții ar fi permis unui om de afaceri accesul la informații confidențiale, ajutându-l astfel să câștige mai multe licitații pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi. În schimbul acestui “ajutor”, Mihai Lupu ar fi primit diverse avantaje necuvenite, în prezent necuantificate, precum plante decorative și ornamentale, precum și lucrări de amenajare și irigare a grădinilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Toleranta zero. Si pe Radu Cristian de la Mangalia, trimis in judecata pentru jaf de milioane de euro de ce il tineti in brtate? Pentru ca v-a cotizat? Afara cu el din PNL daca aveti toleranta zero pentru acte de coruptie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*