Peste 90 de sancțiuni, cu o valoare de aproape 55.000 de lei, aplicate în urma protestului de marți, 30 martie, din Constanța

Sancțiuni de aproape 55.000 de lei, aplicate în urma protestului de marți, 30 martie, din Constanța

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Grupării de Jandarmi Mobile Constanța și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța au asigurat măsurile de ordine publică și protecția participanților la protestul nedeclarat conform legii, ce a avut loc marți, 30 martie, în municipiul Constanța.

Potrivit IJJ Constanța, echipele de dialog ale Jandarmeriei au adus permanent la cunoștința participanților, pe timpul desfășurării acestei manifestații, prevederile legale în vigoare, precum și consecințele legale ale nerespectării acestora.

„Precizăm că adunarea publică s-a desfășurat fără a se înregistra incidente de natură să tulbure ordinea publică. Până la acest moment, jandarmii și polițiștii au aplicat 94 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 53.000 de lei, pentru nedeclararea manifestației și pentru desfășurarea acesteia fără respectarea prevederilor legale, nerespectarea măsurilor individuale de protecție, circulația în intervale orare în care aceasta a fost interzisă, proferarea de injurii și expresii jignitoare atât de către participanți, dar și adresarea de injurii și expresii jignitoare protestatarilor. În continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea și sancționarea și a altor persoane care au încălcat prevederile legale”, au transmis reprezentanții IJJ Constanța.

Aceștia precizează că pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*