Fregata „Regina Maria” a Forțelor Navale participă la operațiunea de căutare a marinarului ucrainean dispărut în apele Mării Negre

Fregata Regina Maria. FOTO Wikipedia
Fregata Regina Maria. FOTO Wikipedia

Centrul Maritim de Coordonare din subordinea Autorității Navale Române a transmis, joi, 11 martie, către Statul Major al Forțelor Navale o solicitare de intervenție pentru căutarea și salvarea unei persoane dispărute în Marea Neagră, ca urmare a scufundării navei „Volgo Balt 179”, cu pavilion Insulele Comore, la aproximativ 77 mile marine nord-est de capul digului de sud al portului Constanța.

Contraamiralul Mihai Panait, șeful Statului Major al Forțelor Navale, a dispus, imediat, măsuri pentru deplasarea fregatei „Regina Maria” la locul producerii scufundării navei „Volgo Balt 179” și pentru participarea fregatei la operațiunile de căutare și salvare a unei persoane dispărute în apa mării.

Fregata „Regina Maria” are la bord un elicopter Puma Naval, dotat cu echipamente speciale de salvare și supraviețuire (troliu electric, targă și coș de salvare, instalație de flotabilitate, far de căutare, barcă, veste de salvare cu kit de supraviețuire, baliză de urgență), precum și o grupă de scafandri pregătită pentru intervenție.

Forțele Navale Române sunt în măsură să execute misiuni de căutare și salvare a vieților omenești pe mare, în condiții deosebite și în cazul producerii unor catastrofe, la solicitarea autorităților publice cu atribuții în domeniu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Nava GSP Falcon își încheie acțiunea de căutare și revine în port cu cei nouă marinari ucraineni aflați la bord – CTnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*