Lipsa spațiilor verzi din Mamaia Nord, încurajată de viceprimarul din Năvodari. USR PLUS reacționează

Clădire din Mamaia Nord. FOTO USR PLUS Năvodari

Hotărârea Consiliului Județean 152/2013 dezavantajează dezvoltatorii imobiliari, obligandu-i să aibă 30% din teren, spațiu verde. În 2017, consilierul Dumitrașcu inițiază peste HCJ 152, hotărârea de Consiliu Local 179, în care, mai adaugă niște pomi, dar “uită” să treacă în proiect, măcar ceva despre obligativitatea păstrării celor 30% din cota terenului ca spațiu verde.

“În Mamaia Nord – Năvodari, s-au construit aproximativ 17.000 de unități individuale de locuit. Așadar, conform HCL ar trebui să ne bucurăm de umbra a cel puțin 17.000 de arbori. O adevărată pădure. Unde e pădurea, domnule fost consilier, actual vice primar, Dumitrașcu? Probabil, doar în mintea dumneavoastră, pentru că în Mamaia Nord găsim doar umbra betoanelor. Unde sunt copacii plantați de primărie din amenzile încasate de la cei care au încălcat aceasta obligație? Câte amenzi s-au încasat?  Ce s-a făcut cu banii?”, a afirmat USR PLUS Năvodari.

USR PLUS Năvodari a precizat că are dubii că proiectul lui Dumitrașcu este legal.

“Sau proiectul din 2017 a fost doar praf în ochii alegătorilor și o ocazie pregătitoare pentru proiectul inițiat acum, prin care investitorii nu vor mai fi obligați să amenajeze 30% din teren ca spațiu verde? Pentru că proiectul dumneavoastră de acum le dă ocazia clară să nu mai planteze niciun fir de iarbă lângă blocuri. Pe ideea că vor planta altundeva. În patru ani nu s-a plantat nimic altundeva și nici măcar nu te-ai sesizat!

Domnule viceprimar, avem dubii că proiectul dumneavoastră de acum, e legal, pentru că subreglementează o hotărâre a CJ, favorizează fără dubiu, haosul urbanistic și jungla de betoane din Mamaia Nord și este clar în defavoarea năvodărenilor și a turiștilor obligați să înghită doar praf și să facă plajă la umbra blocului”, a menționat sursa citată.  

USR PLUS Năvodari lucrează la un proiect de hotărâre prin care cei 30% din teren, alocați pentru spațiu verde, 20% să fie obligatoriu la sol.

“USR PLUS sprijină înființarea de spații verzi și respectarea legii. De aceea, consilierii județeni USR PLUS lucrează deja, la un proiect de HCJ prin care din cei 30% din teren, alocați pentru spațiu verde, 20% să fie obligatoriu pe sol.

Pe terenul construit, nu altundeva! Doar în felul acesta ne putem asigura că nereguli, favoritisme și speculații la limita legii, nu vor mai fi posibile. Nici măcar la Năvodari!”, este replica USR PLUS Năvodari.

Răspunsul celor de la USR PLUS Năvodari vine ca urmare a proiectului de hotărâre depus de viceprimarul Costel Dumitrașcu, privind modificarea HCL 179/2017, inițiată tot de acesta. Modificarea se referă la obligativitatea ca orice persoană fizică sau juridică care solicită autorizații de construcție pe raza UAT Năvodari să amenajeze spații verzi pe domeniul public al orașului.

Proiectul le dă astfel posibilitatea dezvoltatorilor imobiliari să construiască fără a mai amenaja cota de 30% de spațiu verde obligatorie pe terenul sau construcția proprie. Proiectul urmează să fie supus la vot în ședința de Consiliu Local Năvodari, de astăzi, pe ordinea suplimentară.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Info Utile - Lipsa Spațiilor Verzi Din Mamaia Nord, încurajată De Viceprimarul Din Năvodari. USR PLUS Reacționează – CTnews » Info Utile » Casa Curte Gradina

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*