Liber la măcel pe fondul de vânătoare Ion Corvin – a fost confirmată Pesta Porcină la un porc mistreț. Peste 40 de animale vor fi împușcate

Porci mistreți la Microrezervația Constanța. FOTO Cătălin Schipor

În ședința CLCB de la prefectura Constanța s-a luat decizia de a fi uciși toți porcii mistreți de pe fondul de vânătoare 5 – Ion Corvin.

Măsura a fost luată după ce a fost confirmată pesta porcină la un mistreț vânat la fondul de vânătoare 5 – Ion Corvin. Membrii comisiei au votat în unanimitate planul de măsuri – să fie vânați cei 43 de mistreți din fondul de vânătoare. Autoritățile au transmis ca inclusiv în localitățile adiacente, proprietarii de porci au obligația de a-i ține în gospodărie.

Autoritățile au precizat că este vorba de Pestă Porcină Africana.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*