Judecătorii au respins cererea de arestare preventivă a fostului prefect al Constanței, Ioan Albu

Ioan Albu, prefectul Constanței. FOTO Facebook
Ioan Albu, prefectul Constanței. FOTO Facebook

Fostul prefect al Constanței, Ioan Albu, care a provocat un accident rutier în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice, soldat cu decesul unei persoane, a fost plasat în arest la domiciliu. 

Reamintim că în seara de 16 februarie, în jurul orei 19.15, potrivit reprezentanților IPJ Constanța, un bărbat în vârstă de 38 de ani, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice – 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, a condus un autoturism pe DN 3, dinspre Ciocârlia de Sus către Cobadin. Când a ajuns la km 230+400 m, ar fi pătruns pe contrasens, unde ar fi intrat în coliziune frontală cu un autoturism care se deplasa din sens opus.

Bărbatul aflat la volan era fostul prefect al județului Constanța, Ioan Albu. Acesta a fost internat câteva zile în spital, iar după ce a fost audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, aceștia au cerut instanței de judecată, arestarea sa preventivă.

Judecătoria Medgidia a respins însă solicitarea procurorilor și a considerat că arestul la domiciliu este mai potrivit pentru fostul prefect.

„Procedurile judiciare sunt în curs, de aceea sunt destul de reținut în declarații cu privire la modalitatea de consumare a infracțiunii, la dinamica accidentului. La finalul urmăririi penale, când probabil va fi sesizată instanța de judecată, atunci vom face publică o declarație cu privire la acest lucru. Ceea ce vă pot spune este că regretă enorm situația creată și va încerca să fie alături de familia victimei pentru a diminua pe cât posibil consecințele faptei sale. Astăzi a fost externat din spital, și-a dorit să vină în fața instanței, iar doctorii au procedat la externarea lui“, a declarat Cătălin Filișan, avocatul lui Ioan Albu.

Iată minuta instanței de judecată

„Solutia pe scurt: În temeiul art. 227 alin (1) NCPP respinge propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia de arestare preventivă a inculpatului A. I.. În baza art. 227 alin. 2 NCPP raportat la art. 218 NCPP dispune luarea faţă de inculpatul A. I., a măsurii arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, de la data de 21.02.2020 până la data de 21.03.2020, inclusiv. Constată că inculpatul nu a fost reţinut de către organele de urmărire penală. În baza art. 221 alin. (1) C. proc. pen., impune inculpatului A. I. obligaţia de a nu părăsi imobilul din ……, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.“

Decizia nu este definitiva, ea putând fi contestată de procurori și apărare în termen de 48 ore de la pronunţare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*