Jandarmii constănțeni sunt la datorie de Paște. Bisericile vor fi protejate în noaptea de Înviere

Jandarmeria Constanța, la datorie de sărbători
Jandarmeria Constanța, la datorie de sărbători

În perioada Sărbătorilor Pascale, peste 200 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa vor acţiona zilnic la nivelul judeţului pentru menţinerea şi asigurarea ordinii publice, asigurarea pazei şi protecţiei instituţionale la cele 32 de obiective din competenţă, precum şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

În noaptea de 15/16 aprilie a.c., peste 80 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa vor veghea la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a ceremoniilor religioase ocazionate de sărbătoarea Învierii Domnului, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinţii Petru şi Pavel din municipiul Constanţa şi în portul turistic Mangalia.

De asemenea, jandarmii constănţeni vor fi prezenţi alături de poliţiştii şi în zonele altor lăcaşe de cult din Constanţa, Medgidia, Mangalia,Cernavodă, Hârşova, Eforie, Techirghiol şi Ghindăreşti.
În zonele de competenţă, echipajele de jandarmerie vor fi în măsură să acţioneze în cel mai scurt timp pentru luarea măsurilor legale, în situaţia săvârşirii unor fapte antisociale.

Jandarmii constănţeni recomandă participanţilor:
– adoptarea unui comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială;
– respectarea indicaţiilor forţelor de ordine şi evitarea implicării în conflicte de orice natură;
– acordarea unei atenţii deosebite bunurilor şi obiectelor personale;
– să nu participe la slujbe sub influenţa băuturilor alcoolice, să nu aibă asupra lor băuturi alcoolice, arme de orice fel, materii expolzive, substanţe iritant lacrimogene sau cu efect paralizant;
– acordarea unei atenţii sporite copiilor care se pot pierde cu uşurinţă în locurile aglomerate;

Reamintim tuturor cetăţenilor faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de ordine şi siguranţă, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea unor astfel de fapte.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*