VIDEO Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în control la Spitalul de Urgență Constanța, duminică noaptea. Concluziile: “dezastru, mizerie, debandadă și aglomerație”

Sorina Pintea, în control la Spitalul de Urgență Constanța. FOTO CJ Constanța
Sorina Pintea, în control la Spitalul de Urgență Constanța. FOTO CJ Constanța

Spitalul de Urgență Constanța a fost vizitat de însăși Ministrul Sănătății, Sorina Pintea în noaptea de duminică spre luni. Controlul inopinat a fost declanșat după ora 22.00 și a durat mai bine de o oră. În tot acest timp, Sorina Pintea a vizitat Urgența, secția de Neurologie și Pediatrie.

Concluzia ministrului a fost una dură. Sorina Pintea a cerut demisia asistentei șefe a secției de Neurologie și a celei care se ocupă cu triajul din Urgență, precum și un avertisment pentru directorul de îngrijiri medicale.

“Dezastru este în secția Neurologie. Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală. De remarcat că în toate trei secțiile lipsesc de la intrare materialele de protecție, dar secția Neurologie nu este în regulă. Nu mă refer la reabilitare. Pot să înțeleg că există spații nerenovate, dar nu pot să înțeleg mizeria și faptul că nu respectăm niște indicatori. La intrarea în secție nu există dezinfectant. În toate sălile de tratament erau niște prosoape, în loc de prosoape de hârtie, care după ce că erau prosoape de material erau și murdare”, a declarat Sorina Pintea. 

1 Trackback / Pingback

  1. Conducerea Spitalului Județean Constanța a demarat o anchetă administrativă în urma controlului de la Ministerul Sănătății – Constanța NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*