Un echipaj al Serviciului de Ambulanță Constanța a fost băgat în izolare de un pacient inconștient, care a ascuns că este suspect COVID-19

Ambulanță la intervenție

Serviciul de Ambulanță Județean Constanța riscă să nu mai poată face față solicitărilor dacă pacienții continuă să ascundă expunerea la coronavirusul COVID-19. Un echipaj a intrat în izolare în noaptea de 8 spre 9 aprilie după ce au fost solicitați la o criză de astm de către un constănțean suspect de infectarea cu SARS COV2.

Un echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța a fost trimis în noaptea de 8 spre 9 aprilie la o solicitare venită prin apel 112 la un pacient din municipiul Constanța ce acuza o criză de astm. Ajuns  la pacient, medicul a început evaluarea stării de sănătate a acestuia pentru a vedea de ce alte afecțiuni mai suferă. Așa a aflat că pacientul cu astm era un suspect de COVID-19.

„În timpul anamnezei, colega mea a aflat că pacientului i se recoltase testul pentru COVID-19 ,deoarece intrase în contact cu o persoană pozitivă. Doresc să îi rog pe cei care sună pentru probleme medicale la 112, să nu ascundă adevarul: să spună dacă prezintă febră, dacă tușesc, dacă respira greu, dacă au întrat în contact cu cineva bolnav! Altfel o să avem situația de a ajunge foarte târziu la caz, deoarece nu o sa avem suficiente echipaje“ a transmis dr. Claudia Tatarici medic în cadrul SAJ Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*