Un echipaj al Serviciului de Ambulanță Constanța a fost băgat în izolare de un pacient inconștient, care a ascuns că este suspect COVID-19

Ambulanță la intervenție

Serviciul de Ambulanță Județean Constanța riscă să nu mai poată face față solicitărilor dacă pacienții continuă să ascundă expunerea la coronavirusul COVID-19. Un echipaj a intrat în izolare în noaptea de 8 spre 9 aprilie după ce au fost solicitați la o criză de astm de către un constănțean suspect de infectarea cu SARS COV2.

Un echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța a fost trimis în noaptea de 8 spre 9 aprilie la o solicitare venită prin apel 112 la un pacient din municipiul Constanța ce acuza o criză de astm. Ajuns  la pacient, medicul a început evaluarea stării de sănătate a acestuia pentru a vedea de ce alte afecțiuni mai suferă. Așa a aflat că pacientul cu astm era un suspect de COVID-19.

„În timpul anamnezei, colega mea a aflat că pacientului i se recoltase testul pentru COVID-19 ,deoarece intrase în contact cu o persoană pozitivă. Doresc să îi rog pe cei care sună pentru probleme medicale la 112, să nu ascundă adevarul: să spună dacă prezintă febră, dacă tușesc, dacă respira greu, dacă au întrat în contact cu cineva bolnav! Altfel o să avem situația de a ajunge foarte târziu la caz, deoarece nu o sa avem suficiente echipaje“ a transmis dr. Claudia Tatarici medic în cadrul SAJ Constanța.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*