Servicii în premieră în sud-estul României. Specialiștii de la Ovidius Clinical Hospital oferă consultații medicale online

Consultații medicale online de la OCH. FOTO OCH
Consultații medicale online de la OCH. FOTO OCH

Criza noului coronavirus nu trebuie să te țină departe de un medic specialist. Tocmai de aceea, Ovidius Clinical Hospital vine, în premieră, cu servicii oferite de la distanță. Pacienții au ocazia de acum să contacteze de acasă, printr-un apel telefonic sau video, un medic care poate să ofere consiliere medicală online.

OCH este cel mai modern spital din sud-estul României, iar acest serviciu nou vine cu avantaje de necontestat pentru pacieniți:

1. Rămâneți în casă și respectați regulile impuse prin starea de urgență
2. Primiți recomandări medicale din partea unui medic specialist
3. Datele dumneavoastră personale sunt protejate
4. Puteți trimite documente medicale pentru o recomandare medicală mai precisă
5. Comunicarea cu medicul se face ușor și în siguranță
6. Puteți petrece restul timpului la domiciliu mai liniștiți

Pacienții care se află în auto-izolare sau carantină pot de acum să aibă parte de sfatul unui medic, dar și cei care nu pot să se deplaseze sau pur și simplu vor să se protejeze și să nu iasă din casă au aceleași avantaje.

Serviciul medical de prevenție online este oferit prin consultația cu algoritmul de prevenție personalizată Alprevia care evaluează riscul pentru pacienții cu boli cronice și care și-a actualizat platforma de prevenție inluzând și recomandările și riscurile din contextul actual al pandemiei de COVID-19.

Modalitatea de accesare a serviciilor este simplă și la îndemâna oricui deține un computer cu microfon, difuzor și eventual webcam sau un dispozitiv mobil cu conexiune la internet. Tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii notați mai jos:

1. Alegeți una dintre cele două variante de contact: fie sunați dumneavostră direct în call center OCH la 0241.480.400 pentru o programare, fie completați formularul de mai jos, urmând ca apoi să fiți contactat de una dintre colegele nostre pentru a stabili o programare.
2. În urma apelului telefonic veți primi un email cu informații despre programarea online si link-ul pentru efectuarea plății cu cardul
3. Dupa ce aveți dovada plății, veți primi tot pe mail instrucțiunile necesare referitoare la transferul documentelor medicale pe care le dețineți deja și cu informații despre accesarea link-ului pentru a intra în contact cu medicul prin telemedicină.
4. După ce ați făcut transferul documentelor veți urma instrucțiunile primite pe e-mail pentru a discuta direct cu medicul la care v-ați programat cu 15 minute înainte de ora stabilită pentru a vă asigura că aveți conexiune bună la internet.
5. Intrați în direct cu medicul ales și solicitați răspunsuri pentru problemele de sănătate pentru care ați dorit acestă consiliere și în baza informațiilor oferite de dumneavoastră atât verbal cât și prin documentele medicale transmise anterior, în urma acestei consilieri medicale online veți primi o recomandare pe mail din partea medicului.
6. După consult, personalul OCH vă stă la dispoziție pentru a vă facilita accesul rapid la alte servicii medicale de care aveți nevoie.

Serviciul medical de prevenție și de consiliere medicală online reprezintă servicii din categoria telemedicinei, care oferă posibilitatea unei interacțiuni între pacienți și medici în mediul online, prin intermediul mijloacelor electronice de comunicare, fie că vorbim de telefon mobil, tabletă, laptop sau desktop.

Serviciul medical de prevenție și de consiliere medicală online este disponibil ca o alternativă a consultațiilor în prezența pacientului în cabinetul medicului, și nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate și este limitat în ceea ce privește posibilitatea de diagnosticare. Aceste servicii sunt puse la dispoziția pacienților pe perioada stării de urgență, perioadă în care pacienților le este recomandat să rămână în casă.

În situația în care pacienții au nevoie de recomandări medicale din partea unui medic din cadrul OCH, se poate accesa acest serviciu însă își asumă responsabilitatea informațiilor transmise și certifică veridicitatea lor precum și timpul efectuării lor ca fiind unul recent pentru a primi o recomandare mai precisă din partea medicului.

Recomandările cu caracter medical furnizate de medici în urma consilierii medicale online sunt date doar pe baza simptomelor pe care dumneavoastră le descrieți. Este răspunderea pacientului să ofere o descriere cât mai corectă sau completă a simptomelor, a stării generale de sănătate, a medicației folosite sau tratamente indicate de alți medici și neurmate în totalitate, istoric medical și orice alți posibili factori externi cu care pacientul a intrat în contact (călătorii , persoane cu afecțiuni transmisibile, substanțe de orice natură etc).

Iată câteva dintre specialitățile la care vă puteți programa pentru un consult online:

– Imagistică
– Dermatologie
– Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice
– Medicină Internă
– Gastroenterologie
– Neurologie
– Urologie
– Hematologie
– Psihiatrie
– Gastroenterologie
– Endocrinologie
– Psihologie
– Chirurgie Generală
– ORL
– Cardiologie
– Chirurgie Vasculară
– Homeopatie
– Ortopedie
– Neurochirurgie
– Ginecologie
– Recuperare medicală
– Oncologie medicală

Pentru mai multe detalii despre ce reguli trebuie să urmați în contextul actual, ce acțiuni și ce comportament vă este recomandat să adoptați, puteți accesa cu încredere link-ul următor cu reguli de bază recomandate de autorități, un site autorizat de unde vă puteți lua informația corectă https://cetrebuiesafac.ro/ai-simptome

Menționăm că aceste servicii nu reprezintă un consult medical și că un tratament medical poate fi recomandat cu exactitate doar în urma unui consult ce urmează să fie prestat în cadrul policlinicii sau a spitalului, urmând astfel să fie stabilit un diagnostic clar.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*