FOTO Alte aproximativ 300 de tone de deșeuri, importate ilegal din Germania, blocate în Portul Constanța

Alte 15 containere încărcate cu deșeuri, oprite în Portul Constanţa, FOTO Garda de Coastă

În continuarea cercetărilor în cazul din data de 07 mai 2021, polițiștii de frontieră constănțeni au verificat alte 15 containere aflate în Portul Constanța Sud Agigea, fiind descoperite aproximativ 300 de tone de deșeuri, importate ilegal Germania.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră constănțeni, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanța ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud și a unui reprezentant al Agenției FRONTEX, au identificat luni, 10 mai, alte 15 containere sosite din Germania, pentru aceeași firmă de pe raza județului Prahova care efectuează activități de import în România.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate și cuprinse în documentele prezentate autorității vamale, mărfurile constând în deșeuri, amestec de metal și hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii și bucăți de azbest, în cantitate de aproximativ 300 de tone, ce nu pot fi puse în libera circulație pe teritoriul României.

Și în acest caz, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanța.

În cauză, polițiștii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor folosirea de acte nereale și regimului deșeurilor, iar bunurile vor fi returnate la expeditor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Alte 500 de tone de deșeuri, importate ilegal din Germania, descoperite în Portul Constanța. Cantitatea totală a ajuns la 1.000 de tone – CTnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*